Åter hemma igen

Så var den resan slut. Tre städer, fyra musikaler, tre olika hotell, tre nätter utan en säng på tio dagar. En held del hanns med. Två arbetsgivare hörde av sig om jag kunde jobba, så typiskt va?

Landa i Birmingham, åkte direkt till London. Där såg vi Avenue Q, en musikal med handdockor. Låter väl kasnke lite roligt och kanske lite löjligt, men den var så bra! Människorna som höll i dockorna gjorde samma min och rörelser så det blev som en förlängning bara. Såklart blev vi tvunga att se en till musikal i London. Valet föll på Phantom of the Opera. Dels för att det var en av de billigaste och en som jag velat se live sen filmen. Och jag blev absolut inte besviken! Eller lite på Raoul, men han skärpte sig i andra akten och blev känsligare och finare eller hur man kan beskriva det.
   Andra sevärdigheter var Madame Toussoes (?) med en massa kändisar i vax-format :P Lite läskigt hur riktiga dom är dom där dockorna! Sedan Big Ben (som såg mycket mindre ut än jag trodde), Sea Life och se när hajarna fick mat. Tror nog vi såg mer saker, men på utsidan. Stor stad, massa folk och ändå trevligt och mysigt :)

Tredje kvällen efter Phantom så fick vi stressa iväg för att åka nattbuss (nio timmar!) upp till Edingburgh. Spara in pengar på hotell och slösar inte bort en hel dag :) Hittade världens mysigaste hotell granne med busstationen och tio minuter från stan. Kom dit nio på morgonen och dom sa att vi kunde få frukost där gratis och sedan fick vi rummet efter den. Så duscha och sova lite i en säng innan vi gick och utforskade stan.
   Biljetter till The Beuty and the Beast köptes (musikal nummer 3) och en promenad till slottet. Mäktig byggnad. Såg framemot fängelsehålorna, kändes som det kunde vara lite spännande att se, men det var inte så läskigt som jag trodde där nere. Nog för att det lär varit överfullt i hålorna, men de verkade ändå ha de rätt bra för att vara fångar på den tiden. Konungasläkten i Skottland fick en överblick och sedan till kronjuvelerna. Först en lång historia om dom och sedan fick man se dom på riktigt. Helt otroligt vilka saker man har gjort!
   Bortskämd med West End-musikaler blev The beuty.. lite av en besvikelse. Överspelad, men ändå gripande :) Till en pub och sedan sova!

Stadsvandring längs The royal mile med historisk spegling. Riktigt bra guide! Bra, förståelig engelska och inlevelse i de han pratade om. En promenad för att se Greyfriar's Bobby, men även den var mindre än vi trott. Statyn stod även i en korsning så det var itne så speciellt att se honom. En sväng in på kyrkogården där han och hans husse ligger begraven, men inte bredvid varandra. Dumt. En riktigt gammal kyrkogård som påminde massa om den i Phantom. Letade nästan efter rosen ;)
   Lite tid över till shopping och ingen tid att passa så vi hittade några mysiga butiker. Dels två julbutiker. Jag skämtar inte. Enbart julsaker! Underbart! Sedan en maskerad/second hand-butik. Gamla kläder från långt tillbaka fram tills idag och maskerad kläder, tyllkjolar, hattar, handskar.. Allt du kan tänka dig! Jag förälskade mig totalt i den! Hittade också en jättesnygg kjol så ett stort plus! ;)

Nattbuss igen till Sheffield denna gång. Mysigt nog var den sen, så när den kom hade den folk med sig så de hann aldrig städa ur bussen. Det visade sig att något spytt i den på golvet vid ett säte. FY! Riktigt äckligt. En mopp så skulle det vara bra. Jovisst, nån gick på toa så det började lukta därifrån. Framme iaf vid fyra. Taxi till Marie delade lägenhet och hoppa i säng!
   Måndagen blev en rundvandring i hennes nya hemstad och träffade några av hennes jobbkompisar :) Sedan en utekväll. Först en latinsk jazzkväll med nacho-tallrik. Sedan fick vi reda på att det var en drag-queen tävling på en gay-bar så det bar av dit. Dock missade vi själva tävlingen, såg bara när de skulle kora vinnaren. Tre tävlande. En hade inte ens försökt kändes det som och kom på andra plats. Den som kom på tredje var tydligen med på Britan got talent (?). Ettan var riktigt söt, men kunde rakat sig, för det syntes en antydan till skägg :P Och kunde kanske inte direkt sjunga heller, men som sagt söt och bäst av dom tre :)
   Sedan till en 90-tals bar. Så underbart roligt! Och att en helt galen engelsman kom och buggade (vet dom verkligen vad bugg är?!) gjorde inte kvällen värre, men Marie oroligare ;) Helt klart en toppenkväll!

De andra dagarna var lugna och mysiga. Kortspel på pub/café/resturang och lite turer på stan. Andra kvällen blev det fjärde musikalen, Chicago. Bra, men lite för färglös eller hur man kan uttrycka det. Känns som dom kunde gjort lite mer av den, men den var bra! Och tur nog ingen överspelning från nån :) Sedan en drink på ett jättemysigt café-aktig pub.. eller nåt :P

Sista kvällen i Sheffield blev det klättring. Fanns en lokal där med en massa väggar med olika svårighetsgrader. Flera olika färger på en vägg och vissa lutade, andra var uppochner! Han som vi var med (en som jobbar med Marie) klarade flera av de svåraste och flera uppochner! Det var hur kul som helst och tydligen klarade jag några ganska svåra banor som andra som klättrat längre inte klarat (A) hihi :D Måste kolla upp klätterväggar här med.
   Efter det blev de snabbt till Maries rum, duscha, byta om och snygga till sig så utgång igen. ett tag på hennes jobb sedan till Babylon (90-tals baren) igen och dansa natten lång! En rolig kväll igen, verkligen!

en seg och lugn dag med tidningar och kort på resturang för att sedan ta en buss till Birmingham och sova på flygplatsen innan det var dags att säga hejdå till systeryster och åka hem =/ Känns tråkigt att vara hemma igen, men samtidigt så händer de mkt spännande nu framöver med lägenheten :) Och ledare med på teatern!

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
Jason Mraz & Colbie Caillat - Lucky

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0