Grisskär

Eller illröd kanske är mer rätt. Underskattade solen här och tji fick jag. Ont på ryggen och låren och knäväcken. Ja, brände mig igår när jag och mamma var på stranden. Krokviken närmare bestämt. Mysig, liten strand :) Lyckades doppa mig en gång iaf, och lite mer "riktigt" än på midsommar då det bara var i och upp! Ganska så kallt, men skönt :) Bada <3

Näst sista dan i dag på Bauhaus. Tråkigt. Och de är så bra för de har fortfarande ingen kontakt med de som ska komma dit efter mig. Eller ja, de har inte skickat dit nån som de ska ha gjort i en månad och Emil fick inte tag i dom idag, även fast han försökte med tre nummer... Bra jobbat där, ni nya leverantörer! blä på er!
   Och självklart var Bauhaus charmtroll där idag med. Ja, tar man allt med en klackspark så är de riktigt roligt. Vore det seriöst lite läskigare kanske, men som sagt det gäller ett charmtroll. Jag vill inte sluta!

Lyssnat igenom lite gamla skivor, eller ja, kanske inte så gamla. Gyllene Tiders Finn fem fel. En av de finaste någonsin är med där så jag lämnar raskt över till den :)

Hon har kanske förlorat nån gång
Nått kanske har slagits itu
Hon vill inte komma tillbaks eller vad tror du?
Gyllene Tider - Hjärta utan hem

Liten lårkaka på menyn

Smarrigt? haha, näe. de kan nog inte ens räknas som lårkaka egentligen. Ett ganska stort blåmärke och så känns det som om det är en kula mitt i det under huden. Jätteskumt. Gör inte speciellt ont och ingen aning om varifrån jag akn ha fått det. Poff så var det där bara :P

Väntar på att Gustav ska komma förbi, så vi kan hitta på nåt som vi egentligen skulle gjort i söndag från början men skjutit på på grund av olika anledningar.

Så nu är han på väg, så mer en annan dag när datorn står på schemat igen! ;)

Hey modern days
Here we come!
But our feet are swollen
And we've got no place to stay

But we hope
It would still be OK
'Cause we brought champagne
And we thought that
There must be sleeping bags
(In this very modern day)
The Ark - Hey modern day

Rekord!

Haft hela 9 besökare på en dag! Inte illa minsann! Hur lyckas man få ihop flera hundra egentligen? Jag är då nöjd med mina nio om det så var för en dag bara :)

Idag på Buketten gick det strålande och även fast jag jobbade till 18 (vilket inte tanken var fån början) så kändes aldrig dagen lång. Kul var det! :) Måste bara ringa dit imorrn och prata om skatt. de drar av alldeles för lite skatt för mig.. minst 30% borde de dra och de drar inte ens 8%! Illa.

Rösten är fortfarande i "målbrottet". Ena minuten hes för att sedan bli vanliga eller gå upp i falsett. Lagomt kul när man tar emot kunder :P Sedan hostanfall en gång i kvarten. Tur änd åatt halsen är bra mycket bättre nu än vad den var i torsdags!

Imorrn är det cykeln som gäller på Bauhaus igen! Måste verkligen ta tag i sådana saker nu. Gör jag inte det kommer jag se ut som en köttbulle nästa år ;) Skärpning nu Pettson!

The only human right for which I'm gonna fight
Is everybody's right to sometimes feel irresistible
The Ark - Tired of being an object?

(Nästan) Som en helt ny människa!

Ja, vad kan man säga om gårdagen? Helt tokigt, underbart och roligt :) Det var riktigt kul! Grillning som misslyckades (fuskades med stekpanna), fotboll, kladdkakstävling (mitt recept vann!), sanning/konsekvens, ett väldigt speciellt charadspel, hora, besök hos grannarna för lite dans, nattdop, bastning och en hel del mer hyss! LRG kan ma lita på! Och även de "utomstående" som blir mer och mer en del av oss när vi hittar på tok :)

Och även fast nog mer än hälften av oss var förkylda tyckte jag vi kämpade på bra ändå! och efter några timmars sömn så såg och hörde man alla, en efter en, vakna till. Efter en "frukost" som inte var allt för mycket till en frukost bestämde vioss att ringa till Sofia och beställa pizza-bud! Snäll osm hon är så ställer hon upp så vi iallafall får någon lunch innan vi städar stugan och far hem :)

Sen dess bara varit hemma och tagit det lugnt så jag orkar jobba imorrn. Just nu har jag ont i huvudet. Inte trevligt alls. Nej inte bakis,  förkylning och trötthet, men möjligt lite alkohol påverkan där nånstans också.. nyss duschat iaf så man känner sig som en hyfsat ny och fräsch (?) människa :)

Imorrn börjar min roliga arbetsvecka, om nu Eva hör av sig och det blir av det där sommarjobbet. Jaja, det ska väl kunn gå det med :)

I'm burnin' through the sky yeah
Two hundred degrees
That's why they call me Mister Fahrenheit
I'm trav'ling at the speed of light
I wanna make a supersonic man out of you
Queen - Don't stop me now

Midsommar

Ja, har varit taggad hela veckan inför det, men som allt för ofta försann det idag. Ska tagga upp mig igen imorrn. Just nu vill jag bara gräva ner mig i täcken och kuddar och försvinna.

Till hösten, om jag inte får vara kvar på bauhaus, så ska jag ut i Europa på en tågluff! Åker dit jag känner för och får väl leva på rötter och bär om det krisar ;) Någon som är sugen på att uppleva Europa utanför charterns kvarter?Vill nämligen inte helst åka ensam, lite för feg för sånt (A)

Och jobba söndag till måndagen därpå, låter de skoj? Inget jag ser allt för mkt framemot. Jag vet jag är negativ till allt. Låter säkert som jag är världens mest negativa människa här. Jag vill ju inte vara så, så måste skärpa till mig.

Men imorrn ska vi ha kul!

Look for the girl with the broken smile
Ask her if she wants to stay awhile
And she will be loved
Maroon 5 - She will be loved

Work of art

Måns' Work of art är så härlig. Drömma kan man ju alltid, eller hur? ;)

För övrigt ska jag lyda mammas råd och fram tills dess avvakta med vissa saker. Det mesta av det här skrämmer mig, men hon har nog rätt i att det behövs. Kanske kan jag då inse vad som är bäst att göra innan jag gör nåt dumt som jag kommer ångra. Speciellt nu när det finns så mycket som lockar från andra håll. Men nu ska jag ta tag i det och verkligen försöka avsluta det, för jag kan inte gå omkring såhär längre. Jag kan inte snäsa åt människor jag tycker om som inte gjort nåt eller vänta på att bryta ihop. Livet måste väl ändå gå vidare?

Mammas nya kille är helt fantastisk. Inte nog med att han gör mamma glad och tokfnittrig, det syns så väl att dom är kära båda två :) Han hade även köpt blommor idag! En pion till mamma, hon som älskar det, och en kvistros till mig för att jag int eskulle bli så lessen mer. Och blev jag det skulle jag bara ringa honom och då skulle han berätta om rosen :) Hur gulligt är inte det? Otroligt att det finns så omtänksamma människor!

annars ser jag framemot Midsommar som en tok! Kommer bli helt knäppkansigt, roligt, tokigt, galet! Hoppas jag ;) Hihi.

Och ikväll är det sista City Akuten :( E serie jag följt så länge jag kan minnas, eller så länge jag förstått engelska och fick vara uppe så sent  på kvällarna ;)

Walks like she doesn't care
A body to fear
Worshiped by pale star trek-nerds
Talks with words soft as air
Men stop and stare
Thinking ''this is so unfair''
Måns Zelmerlöw - Work of art

För många frågetecken

Min mamma är verkligen världens bästa. Hon genomskådar mig och vet vad problemet är, men låter mig själv upptäcka det. Hon har nog rätt angående allt, min mamma. Tyvärr kan inte hon heller svaren på alla frågorna, men kan ledsaga mig på vägen dit. Tror jag fått svaret på mitt skiftande humör, min irritation angående att en person är här en hel del och tankar i stil med "det vore synd på bilen".

Jag antar att man inte ska kunna veta alla svar i livet, att man inte ska kunna säga exakt hur livet ska bli osv. Att tänka på saker mamma berättat om gör inte valen lättare. Plus att hela jag är osäker om det är rätt som det är nu. Men frågan är om det blir mer rätt om jag väljer den andra vägen? Kommer jag ångra mig då med?
   När jag sedan fått reda på att sista juni troligast är min sista dag på Bauhaus gör ju inte allt lättare. Fler frågor om framtiden, mycket närmare och verkligare än vad jag trott. För någonstans har jag nog alltid planerat att jobba på Bauhaus och läsa en kurs på distans till nästa vår, men nu är det alternativet så gott som borta.

När jag ser par med småbarn, barnvagn eller bäbismage önskar jag så innerligt att den tiden skulle vara här för mig, men jag vet att jag inte är redo för det än. Måste väl ta reda på vad jag vill här i livet någorlunda iallafall och ha några mål. Just nu är allt som ett grått dis fullt av frågetecken som slår ner på mig så jag tappar fotfästet.

And how high can you fly with broken wings
Aerosmith - Amazing

Framtidsplaner!

Det gick bra igår på Buketten, men innan jag kom in i kassan och priserna igen kände jag mig mest som en yr höna som stod i vägen för allt och alla :P Men det var kul :) Trivs bättre och bättre!

Idag Bauhaus igen. Det är väl nästan säkert att den sista juni är min sista dag där. Ny leverantör med "full service" vilket betyder att Bauhaus säger upp kontraktet med Movement (min arbetsgivare) och att dom i sin tur får säga upp folk över hela Sverige. Finns en liten chans att bli kvar, om de nya vill behålla Movements personal. Håll tummarna!
   Blir det så, så tror jag att jag vet hur min höst, vinter och vår kommer se ut. Sundsvall iallafall ett år till. Jobb på Bauhaus och Buketten om jag får och läsa Littraturvetenskap på distans. Kanske hitta egen lägenhet, vem vet.
   Blir det inget Bauhaus efter sista juni ska jag och pappa ner till Borås kring den 20:de juli och kika runt, kolla lägenheter osv. Se om man kan komma och trivas i staden, se hur den är, hur långt det är till allt och så :) Eventuellt ut och resa om någon vill följa med, eller om jag får mod att resa själv.

Förövrigt tog Sofia och Evelina studenten idag så grattis till dom! :D

Det är en sak jag är orolig över om jag flyttar. Teatern, vännerna. Vad händer under ett år? För att inte tänka på tre år? Nog för att man lär komma till Sundsvall ibland, men ändå. Vänner är den familj vi själva väljer, och jag tror jag har världens bästa! :)

I've been crying for so long
Fightin' tears just to carry on
But now, but now it's gone away

Mika - Love Today


Englandsbesök!

Äntligen har min kära syster kommit hem från England, iallafall för en vecka :) Så kul att träffa henne igen igår :) Först kom hon in  Bauhaus personalrum, hon jobbade där förut, så alla bröjar fråga ut henne hur hon haft det och så, en glad överraskning :) Sen hämta hon mig på jobbet så for vi hem och åt middag. Och som nästan alltid när vi äter middag så får vi nåt hysteriskt skrattanfall vid middan :P
   Och vem får för sig att städa, slänga och packa ihop gamla leksaker om inte Marie sådär halv åtta på kvällen? Haft dom i mitt rum för länge och de har bara tagit plats så ibland kan det behövas en syster som tar tag i saker åt en :) Men fick en hel del utrensat och en hel del som ska skänkas bort :)Nästa steg bli väl källaren så kartongerna får plats där nere. Städa, städa!

Idag börjar jag inte förrän 13.00, riktigt skönt :) Ska dock jobba till 20 och sen teater direkt efter :P Stressigt, men ska nog gå bra :) Och ser framemot att jobba på Bukettern idag. Ska bli riktigt skoj faktiskt :) Inte för att det varit tråkigt förut, bara det att inspirationen inte infunnit sig, haft en knut i magen pågrund av osäkerhet på att jag fortfarande kan, men ska tänka på vad Mona sa till mig innan julrushen :) Och eftersom Maria var så snäll att ta min lördag den här veckan så är de väl det minsta jag kan göra att ta hennes tisdag :)

Vikingamarknad i helgen, kom och se! Plats: Norra Berget!

Me and my boys went out, just to end up in misery
Was about to go home when there she was standing in front of me
I said hi! I got a little place nearby, wanna go?
Backstreet Boys - The Call

Databeroende

Det är knäppt hur man vissa perioder blir i stort sett beroende av datorn av olika skäl. Msn, blogg, youtube, musik, spel osv. Andra perioder har man knappt något behov utav den. Man känner ingen ro att sitta still. Så just nu är det en sån period. Datorn är inget som lockar just nu :)

Igår blev det grillningen och utgång med Ma och Veronica :) Eller ja, Veronica kom när vi satt och åt. Började (såklart) på Irish, sedan blev det en sväng på BK. Riktigt mycket folk ute, skoj! Antar det var för crusingen och Sveriges Nationaldag. Folk firade väl, med att bli fulla såklart ;P Alltid så. Har ni tänkt på det? Alltid ska det vara nån slags alkohol inblandad. Om det så är julafton eller midsommar. Och jag är på väg åt det hållet. Det skrämmer mig lite, men så länge man har kontroll och vet vad man gör är det lugnt?

I alla fall. Jag berättade för Ma om första gången jag och Karro var ut, alltså för två år sen. En helt tokig kväll. Vad säger ni om att en kille fastnade i en biltvätt va? ;) Vi kom då överens om att den här sommaren skulle vi göra galna och roliga saker. Från mitt sett att se på saken: Uppleva, våga och vara mer öppen för tokiga förslag :) Vara med om sådant jag förut missat. Och igår var nog början på den sommaren :) Otroligt mysigt, kul och tokigt!

Det finns så mycket att förvånas över här i världen, både på gott och ont. 

Since you drained all the color
Out of the sky
How am I supposed to feel
It's like I'm living in somebody else's life
Tell me it's not real..
Backstreet Boys - Any Other Way

En helt vanlig, underbar dag

Kfg i början av dan och min lägenhet i Borås är kvar. Men ska jag ut och resa så är de ju lite dumt.. men jag är sugen på lägenheten, plugga och en ny stad. Se och uppleva nya saker.

Sedan träffade jag Ma på stan, åt lunch och köpte lite saker på Duka. Dom håller ju på att slå igen, så måste handla upp mina presentkort där, sagt och gjort! ;) Så roligt att hon nu kommer vara hemma hela sommaren! I helgen blir det troligast grillning annars om vädret inte tillåter det nån annan mat, hon är ju ändå kock ;) Sedan Irish troligast :) Länge vart sugen på det, men liksom inte blivit av med allt jobb osv.

Pussel och Macken är ju inte heller en dålig kombination, myste för mig själv i soffan :)

Kull, bus och brottningsmatch kantade dagens teaterrep, men det går frammåt och jag tycker att vi i stort sett är klara för Vikingamarknaden nu. Ska väl bara komma ihåg allt hela vägen och prata HÖGT! Längtar redan tills på söndag då vi ska repa igen :)

Bara solens strålar som saknades denna dag :)

Det var drakfest ute på Gärdet
Och vi slogs om gudarnas makt
Medan vinet fyllde begäret
Efter öm och mänsklig kontakt
T. Gärdestad - Stormvarning


Macken

Galenskaparnas och After Shaves Macken är så bra. Sett hela serien massor av gånger, men inte less på den alls. Ser nya saker som händer, hör nya repliker eller sångtexter och alla lika fyndiga :) "Tänk om Skatteverket snokar i det här och upptäcker en massa baggisar överallt". Man kan ju alltid drömma lite om att kunna vara så där fiffig, duktig på att skriva och sjunga. Skulle inte vara helt fel att vara som dom, och nej Camilla, inte gamla gubbar ;) Utan ett sånt gäng som gör massa roliga saker som får folk att bli glada :) LRG blir nya GAS? ;) Ja, drömma kan man :)

Jag drar min långtradarsång,
min lastbilkörarsång
För jag har sån smak
för bilar med flak
Jag drar min
truck-driving-song,
24 meter lång
Och jag tackar Gud
För countryns alla ljud
Och om låten blir för tråkig ja då tar jag det kallt
ja då byter jag tonart och höjer ett halvt, ja jag höjer ett halvt
Gas - Truckdriving song


Höstens stora ?

Ja, blir de som jag är rädd för så måste jag göra nåt nytt till hösten. Ett till halvår som arbetssökande och bo hemma mycket längre så kommer jag bli galen. Borås finns mer än någonsin i tankarna och senast jag tittade så fanns "min" lägenhet kvar till salu. Men idag kom nya idéer upp i mitt huvud när jag gick bland blommorna på Bauhaus och kände mig allmänt nere.
   England med syster! Eller just ja, då var det där med språket. Det kan ju iochförsig lösa sig, när man kommer in i det, men engelska (eller spanska med) har alltid varit de ämnen jag fått kämpa mest med. Sedan, om jag vill vara kvar. Hur blir det med jobb? Kan man jobba som florist i England fast man är från Sverige? Servitör, som så många jobbar som, går bara inte. Inte det psyket. Jaja, alla servitörjobb är inte som Julgalan, men själva tanken på det gör mig livrädd ärligt talat.
  Sen kom idéen med tågluffa i Europa! Men som alltid allt det "praktiska". Pengar? Själv eller tillsammans med någon? Vem kan och vill? Vem kan jag åka med som jag inte kommer bli less på? Ja, jag har en dålig vana att bli lite lätt irriterad på människor jag umgås för mycket med. Då menar jag umgås mycket! Men nån som är sugen på en liten resa till hösten? Kan inte åka innan den 24 augusti bara :)

Eftersom jag planerat jobba mycket i sommar, mer än det brukar bli och ingen längre ledighet, så har jag inte tänkt åka nånstans. Inte ens ner till Hallsberg, tyvärr. Men efter Perras glada nyhet (berättar mer efter den 17 juni) och en glad nyhet från mamma så behöver jag inte åka nånstans för att träffa människor jag tycker om!
   Nån gång i augusti kommer min moster, en av mina kusiner från Hallsberg och hennes två barn hit! De har varit här en gång förut allihop för massor av år sen, och nu kommer dom hit igen! Överlycklig! Brukar träffa min moster ca 1/år och kusin och kusinbarn ännu mer sällan, så ska bl iså kul! En är som en prinsessa, ganska bortskämd sådan och den andra mer fundersam och eftertänksam. Ska bli så kul, så kul!

Och jag kan inte låta bli att fundera på om jag gjort nåt fel, sagt nåt tokigt eller vad det kan vara. Jag tycker inte riktigt om tystnaden när man inte vet vad den beror på. Om jag gjort nåt så säg det så jag vet. För nu hatar jag tystnaden något enormt.

When I fall in love
I take my time, there's no need to hurry
When I'm making up my mind
You can turn off the sun, but I'm still going to shine
And I'll tell you why
J. Mraz - The Remedy

Morsdag

Eftersom jag jobbade i söndags då den riktiga Morsdagen var så ska jag och mamma gå och fika idag när hon slutat jobbet :) Hon vill ju inte ha nåt, så ska iaf då bjuda henne på fika, det minsta jag kan göra :) Mys!

Innan ska massa ärenden uträttas, eller massa och massa. Några iaf. Ska till banken, beställa en bok på Bokia och byta tröjor på h&m. Intressant att veta? ;)

Näe, ska nog göra grabbarna sällskap på balkongen och låta dom få vara lite modeller ;)

Då hör jag fåglar sjunga, marken börjar att gunga
Jag antar att det låter löjligt, men möjligt, oh, whoa, whoa, whoa!
Håll mig och lova mig, stanna världen en stund
GES - Stanna världen en stund

Lyset, jobb och måndag

Var som sagt ut i fredags. humöret var absolut inte på topp i början av dan. Där kan man prata om att vakna på fel sida. Tänkte ringa till Ullis och säga att jag inte följer med, men efter ett samtal från Perra blev jag genast piggare! Han hade otroligt bra nyheter, men ska absolut inte ta ut nåt i förskott för då lär de inte bli av så därför tänker jag inte förklara närmare vad det är.
   jag ändrade mig alltså och när även Annica följde med kändes det som en toppenkväll! jag hade otroligt kul, men några mindre lyckade detaljer förstörde en del. Och på väg till bussen (kvart över ett, jobb dan efter) så höll jag på att dö. Aldrig någonsin haft så sjukt ont i fötterna! Inte ens på studentbalen. Men men, vill man vara fin får man lida pin ;)

Lördag och söndag tillbringades på Buketten med massor av kunder. Hela söndag stod jag i kassan förutom på lunchen och ca en timme, så nu kan jag kassan i stortsett utan och innan och de vanliga frågorna kring blommor och att de ska snittas om innan de ska i vatten m.m m.m. rabblades utantill. Men det var kul. Kände att jag kommer trivas på Buketten med. Haft svårt och ont i magen innan jag ska dit de senaste gångerna (kan inte sätta fingret på vad det är) men i helgen kände jag att det är bra där, bra och trevlig personal :)
   Och äntligen lyckats byta bort min helg 13-14 juni så jag kan vara med och spela på vikingamarknaden! :)

Måndag: snacka om att Gustafs-måndagarna ökar. Första som händer är att en karl där säger åt mig att vattna thujor som står ute på varmottagningen, inte vänligt utan bara att jag måste göra det nu gärna. Då jag ändå har mina rutiner på jobbet bestämde att det fick vänta. Sedan när jag träffar Emil så visar han ett mail som inte såg allt för lovande ut. Så nu får vi se vad som händer och om jag får veta nåt mer på onsdag. Hoppas, tycker inte om att inte veta.

Men efter att ha slutat en timme tidigare, solat lite på balkongen och fått mat i magen så är humöret bättre och oron längre bort. Kanske meningen att jag ska flytta helt enkelt? Kan verkligen inte bestämma mig. För nu trivs jag med allt här i Sundsvall igen, men kanske ändras i vinter? Jag hoppas otroligt mycket att min syster kommer hem snart så hon kan ge mig lite kloka råd :) Nog för att hon är impulsiv, tidsoptismist och någon jag kan störa mig på ibland, så är hon ändå min syster, med en massa goda råd och ett stort hjärta :)

"Om du går i dina egna fotspår kommer du ingenstans"
-Ior (A.A. Milne)

RSS 2.0