Lövdalen

Nästan som jag hade misstänkt. Vi åkte till Lövdalen, en supermysig stuga! Dom (jobbet) hade ordnat med mat så vi hade lite picknick där och kastade pil och nåt annat spel. Anki vann, jag kom tvåa (wie!). Fullt med mygg och knott dock så massa myggbett idag, men värt det. Hela dan hade det varit storm ,men upphörde på kvällen och solen sken så var helt underbar kväll! Kunde inte få en bättre avslutning än så, även om jag inte slutat än :) Ska jobba senare idag, men ska göra lite nytta här hemma hade jag tänkt, men fastnade såklart här. Som vanligt om man råkar slå på datorn...

Imorrn ska jag ut på äventyr i Norrköping! Ska hitta till ett kontor där jag ska hyra ett förråd på riktigt, hitills bara bokat det. Spännande och se om jag hittar dit :P Men har hela dan på mig så tur de ;)

Näe, ska försöka slita mig och vara lite duktig! Bara det att det är så tråkigt att packa!

Hey modern days
Here we come!
But our feet are swollen
And we've got no place to stay

But we hope
It would still be OK
'Cause we brought champagne
And we thought that
There must be sleeping bags
(In this very modern day)
The Ark - Hey modern day

Överraskning!

Ikväll ska jag bli upplockad av jobbet när dom stängt (själv slutade jag 13.30!) och så ska vi göra nåt, jag vet inte vad. Eftersom jag slutar snart så blir det lite som en avslutning. Det enda jag vet är att jag ska ta med mig en tröja "det kan vara bra" för att citera Emma. Väldigt spännande och jag ser fram emot vad det nu är. Det betyder att dom trots allt vill ta sig tid att göra nåt som en sista grej och troligast har jag väl lämnat lite avtryck hos dom :) Precis som dom lämnat en hel del hos mig och lärt mig massor! Så oehört tacksam och glad att jag fått varit där så pass länge :) Trots allt var det ju dom som gjorde att jag kämpade vidare här nere och gjorde så jag stod ut i fjol sommar när allt var som värst.

Har fortfarande inte börjat packa.. Vad duktig jag är på att skjuta upp saker! Måste dock verkligen börja nu, helst igår :P Får se om nåt hinns med innan jag ska åka iväg ikväll. Vore ju lite bra, men har även en hel del disk som står och väntar på mig.. Jippie...

Jag förstår inte hur allt kunde bli såhär. Helt upp-och-ner jämfört med vad jag hade tänkt. Fast det är väl det som är grejen med livet? Att inget blir som planerat? Nog för att det är något bra, känns väldigt bra iaf. Så det är nog värt det trots allt, blir ju trots allt väldigt glad av det hela! :)

Bokade klipptid på väg hem från jobbet idag med. Vet dock inte om jag vill ha håret fortsatt "kort" eller om jag vill spara ut det igen... Samma funderingar kring luggen... Men en vecka kvar att filosofera på :) Annars vet säkert frisörn, klippt mig där en gång förut och sällan blivit så nöjd så ska bli spännande att klippa sig där igen :)

Längtar efter sommaren!

They call me little Love Child
with a thorn in my side
You shouldn't be talking to me
They call me little Love Child
with a thorn in my side
You shouldn't be talking to me
Fibes, Oh Fibes! - Love Child

Två veckor kvar

..tills pappa kommer hit och vi ska börja flytta möbler till ett förråd i Norrköping som jag bokat. Ska fixa det sista med det på onsdag då jag är ledig nästa gång :) Känns overkligt nära, men ska bli otroligt roligt att äntligen träffa alla vänner igen som jag inte träffat på evigheter känns det som. En ren lyx att ha vänner kring sig har jag insett nu :P Därför har jag planer på att hälsa på stackars Annica första veckan tillsammans med ett tandläkar besök och en visit på Riviera,dels för att betala blommor till mor (morsdag imorgon!) och för att se om dom kan tänkas behöva nån hjälp i sommar.

Jobbar hela helgen just för att det är Morsdag. Ska även försöka kolla upp resor till England och systeryster imorgon så jag vet vad de kostar och när jag kan tänkas åka dit... Nån som vill följa med? :) Inget större inplanerat för sommaren, men ändå känns det som sommaren inte kommer räcka till! Hur går det ihop? Men, men. Det kommer förhoppningsvis bli en toppensommar iaf. Det förtjänas tycker jag :) Nog för våren blivit bättre än väntat :)

fortfarande inte riktigt kommit igång med packandet... Men nu är jag ledig i 5 dagar efter tisdag så ska hinna med massor då! hade även velat åka till Uppsala den 3:de juni för att se The Ark, men Linnea har åkt hem till sundsvall då redan, så kanske, kanske ska höra med min kusin om hon är kvar i Uppsala och om hon har lust att gå... det är ju trots allt deras sista år och dom är trots allt de enda artister jag verkligen vill se och älskar. Så ska dom sluta :'(

nu har evelina flyttat hem också... Så två veckor "själv" här nere väntar... tror dock tiden kommer gå fort. En del inbokat förutom packningen. Som t.ex. på måndag har jobbet en överraskning till mig eller vad man säger... Vi ska göra nåt, och jag får veta klädsel senare.. tycker det låter väldigt spännande! :)

Hur jag än försöker att inte blanda ihop personer händer det ibland att nån gör något som gör att jag blir nervös, riktigt nervös. Jag vet det inte finns minsta lilla koppling mellan dom, men vissa saker sitter djupt och jag hatar det. Fortfarande saker jag inte vågat säga till nån, för jag vet inte hur. Men ibland undrar jag om det inte vore skönare att få dom ur sig istället för att älta det? Fast säger man något blir det mer på riktigt. Vissa saker vill man nog helst bara glömma... Men på nåt sätt ska det väl gå, och jag är på god väg!

You have to decide, if to own the sky
You have to decide, if to open your eyes and learn to fly
Try - leave the past behind
Try - your eyes are not blind
Try - try to go aimlesly
Brainstorm - Try

Utan nolla

.. är man rätt hjälpslös när ens pin-kod till mobilen innehåller flera nollor. Min mobils noll-knapp har i stortsett slutat fungera. Ett tag var den bara seg.. Nu fungerar den i stort sett inte alls... Dags att återuppliva den gamla eller införskaffa en ny? Dock känns det inte som någon prioritet, när jag inte vet nästa gång jag jobbar efter 11 juni, men kan vara bra att kunna få tag i folk och att folk kan få tag i mig... Tål att tänka på.

Såg Havredrömmar (teatern Evelina har som slutproduktion på sin skola) igen igår med Linnea och hennes vän pch även Jerry, en Norrköpingskompis var där. Betydligt mer folk än förra gången jag såg den. Betydligt mer skratt och betydligt lättare att se den. Dock var vissa saker och repliker fortfarande för nära. När andra skrattade så fick jag en knut i magen. Fy, vad jag är less på den där knuten! Önskar den bara kunde försvinna helt snart så jag inte hinner slå knut på hela mig.. "Från dag ett i det här förhållandet har jag varit skyldig." Träffad?

igår var det ett år som jag bott i Finspång och imorrn är det exakt ett år sen jag var på Edqvist första gången. Vad tiden går! Och jag gjorde det. Rätt stolt är jag allt, för trots allt har jag lärt mig massor och träffat många fina personer jag aldrig skulle träffat annars. Nästan så det känns lite tråkigt att flytta härifrån, knäppt eller hur? Jag undrar om jag hade stannat kvar om vi bott i Norrköping ifrån början...Jaja, nu är jag ett steg emot att ta mig ifrån Finspång, och det steget känns bra. Resten tar vi sen! Allt löser sig, vad ska man annars tro på?

Och nu äntligen har jag sett Millenium-triologin. Inte alls som jag trott, iofs inte riktigt hört vad den handlat om mest för jag inte ville förstöra det när man läser böckerna. Dock har jag inte läst dom än, utan såg filmerna istället. Jag har fastnat i "Hundraåringen" för tillfället, rätt rejällt. Eller så kanske man borde säga att jag fastnat i korsord och därför inte haft nån riktigt läslust på länge :P

Du kan få mig hur lätt som helst
något så simpelt som att du håller mig hårt,
blås på det onda, ta bort allting svårt
Lasse Lindh - Du kan få mig hur lätt som helst

Kortkort

Klockan är egenltigen för mycket och jag borde går och lägga mig, alldeles slut, efter en väldigt rolig helg :) Dock sömn att ta igen, inte haft sovmorgon på sen... Förra söndan, den ni!

Hm, det var mer jag tänkte på alldeles nyss, men som vanligt försvinner det för fort :P Minnet är bra, men kort! utom vissa saker som fastnar.. Som idag när jag gick hem med Emma på jobbet så pratade vi nåt om "tunga grejer" och vips så kom jag på en dialog från GAS och deras "Möss och människor".. Jaja, nån talang ska man väl ha, även om man inte kan bli rik på den ;)

En liten onödig sak att veta, men Google har väldigt söta figurer på sin sida nu. Check it out, liksom ;)

Såg Evelinas teater igår. Havredrömmar. Riktigt bra. Kul och se en sån teater. Svårt förklara skillnaden mellan en "sån" teater och nån annan teater, men bra var den i vilket fall :) Dock väldigt jobbig att se. Usch för att känna igen sig i vissa saker och undra om det skulle gått så långt om jag hade "stått ut"..Näe, det är en konstig tanke och jag hoppas ni aldrig behöver tänka den.

I really wanna start over again
I know you wanna be my salvation
The one that I can always depend.

I'll try to be strong
Believe me I'm trying to move on
It's complicated but understand me.

'Cause the scars run so deep
It's been hard but I have to believe
Just have a little patience
Take That - Patience

Att få skuldkänslor

I onsdags skulle jag ha jobbat 13-18, men jobbade heldag, för det var mycket att göra. I torsdags skulle jag varit ledig. Nämde detta för mina arbetskollegor när vi slutat och var på väg till födelsedagsmiddag. "Kan du jobba?" blev genast frågan som jag egentligen gått och väntat på hela dagen. Jag lyckades inte säga nej helt, jag är dålig på sånt. Sa istället nej till heldag, men 8-14, visst! Jag hade mycket att göra hemma som jag redan skjutit på alldeles för länge, för att jag har jobbat. Ring runt, fixa och dona. Det är lite att göra när man ska flytta, hyra förråd, arbetsförmedling, tandvärk osv. Vilket jag sa. "Du kan ta två timmars lunch och ringa härifrån på kontoret." blev svaret på detta. Lyckades på nåt otroligt sätt ändå säga nej. 

Sagt och gjort. Började 8, försökte vara så effektiv som möjligt och få mycket gjort på jobbet. Dock var det massor att göra. Gick ändå strax efter två. Tog med mig ett bud som var på vägen. Gjorde mitt bästa. Fick höra dan efter att dom var kvar till åtta på kvällen (två timmar övertid alltså) och band till begravning... Om inte det får nog så kommer det ändå pikar på att jag inte kunde jobba längre på min lediga dag. Jag har redan skuldkänbslor över att jag blev tvungen att gå. Att jag sagt ja till att jobba massa dagar både före och efter denna dag, det spelar tydligen ingen roll. Ibland är det tydligt att man inte kan göra sitt bästa och det räcker. Tyvärr känns det som det fortfarande sitter i och gör det betydligt mindre roligt att gå till jobbet. Tur man har en mamma som man alltid kan ringa till och som vet vilka saker att säga. Undra hur många gånger hon fått stå ut med mina sammanbrott och mina dåliga perioder sedan jag flyttade hit... min stöttepelare, oavsett vad det är! Hon är bäst helt enkelt :)

Har ni någonsin hört en låt som ni blir lugn av? När man hör den vet man att det löser sig, oavsett vad det är? Så är det här inläggets låt för mig. En låt att.. bara vara till. En självklar favorit av Ted :)

När mina öron inte längre hör
När bladen faller och en stjärna dör
När livet vänder
Ska jag ännu be
Ted Gärdestad - Come give me love

Moulin Rouge

Den filmen är totalt underbar. Eller hemsk kanske man borde säga, men fin. Varje gång jag ser den blir jag lika "förförd" av Ewan Mcgregors charm och hans sätt att sjunga. Hela filmen är filmad på väldigt speciellt sätt och ibland lite rörigt, men ändå så lyckas dom få fram det där äkta, det som smittar av sig. Allts åatt man kan känna det dom i filmen känner. Tänk när man kommer känna så. Det ni! :)

En annan sak jag tänkte skriva förut, att en från florist-klassen blivit mamma, en annan är på väg att bli mamma, en tredje har skaffat hus, vad sjutton är detta? När blev vi så vuxna? Tycker nyss vi tog studenten, men inser att det blir tre år sen iår, tre år! Fattar ni? Helt sjukt. Så nu börjar det bildas familjer till höger och vänster. Galet.. men såklart roligt för dom det händer för :)
   Men då man inser att man inte går i skolan och är så himla liten längre... konstigt, för ibland känner jag mig som den Frida som började ettan på John Bauer, som kände sig vilsen och inte visste vart hon skulle vända sig, kände att hon inte passade in där, men som kämpade på. Förhoppningsvis har jag väl lärt mig nåt sen dess. Men en sak är iaf säker och det är att jag har hittat många underbara människor från då och fram tills idag :) Det är jag evigt tacksam för. En sak kan jag lova, och det är att ni är dom bästaste som finns!

Ska man fixa en fru
bör man lite till mans
kunna svänga sig i dans
i en lagom glad och svängig rytmik
till nåt som kallas för musik
för inte kan man bara kliva fram till en tjej
och säga ska du följa med hem till mig
Först ska man ju rejva fram till klockan tre
så kanske det blir thé
Magnus Uggla - Dansar aldrig nykter


Valborg

Öppnade precis balkongdörren för att få in lite frisk luft och då började det blåsas rejält här utanför. Vet inte riktigt vilka, ser dom knappt, men någon slags blåsorkester står och spelar en bit bort. Är trots allt uppväxt med lite blåsorkester så därför tycker jga alltid om när jag får chansen att lyssna. gillar det! Antar dom välkomnar våren eller liknande, inte mig emot :) Får se till att ta med mig mamma i sommar och gå och se om Sundsvalls har några konsterter :)

hihi, nu gick dom precis förbi mitt fönster. Civilklädda, inga uniformer och väldigt få, men trummor. Iih, gillar det! Ett litet improviserat första maj-tåg kändes de som :) Och rätt roligt det där. Gillar sån musik live, men inge vidare när man hör det inspelat. konstigt hur vissa saker funkar som :P

Igår var jag inne i Norrköping med Evelina hela dan. Lunchen bestod av en picknick vid strömmen. Väldigt växlande väder, så efter en stund fick vi ge upp, för regnet vann. Lite strosande och handling av mat, sedan hem till Evelina. Laga mat, spela lite yatzy och sedan krånglade hennes dator massor, så den försenade oss till majbrasan. Dom hade gjort reklam för en majbrasa (med tivoli) i Folkets Park vid Borgen så vi begav oss dit. Tog Partyspårvagnen! ;) Väl där blev vi båda rejält besvikna. jag menar, sista april = majbrasa eller hur? Dom hade den ynkligaste majbrasan nånsin! Som barnens majbrasa brukar vara i Ortviken hemma. Illa! Så vi bestämde oss för att se om det fanns nån brasa i Folkparken (varitionen på park-namnen är oehörd!).

I den parken visste dom minsann hur brasor ska vara! Nog för vi kom dit rätt sent så den var inte så hög, men man såg att den hade varit större. Stod där och värmde oss och lyssnade på folket runt omkring. Vilka knäppa människor det finns. "Ska jag slå ihjäl honom eller ska jag ringa polisen?" En kille pratade i telefon och berättade om en gubbe kring 50-60 år som gick runt och pratade med alla (lite läskig må erkännas, men så vitt jag vet så gjorde han inget mer än att prata och kanske antydde vissa saker, gick att tolka olika) men då hade killen fått för sig att han var pedofil och skulle därför slås ihjäl. Helt logiskt eller? Fanns ju trots allt några i sånna där lysande västar som ska skydda där, så kanske borde lämna det åt dom? Jaja, fulla människor som ska spela tuffa..

Hade trots det hela en väldigt trevlig dag och kväll :) Dock var båda väldigt trötta när vi kom hem till Evelina igen och vi väntade på min buss. Så vi fördrev tiden med kort och lite mer yatzy. Väldigt glad att hon funnits så vi har kunnat setts så pass mycket ändå, trots att hon åkt hem mycket. Vad hade jag annars gjort och pratat med? Tur hon flyttade hit :)

Tvungen att tvätta idag, för att ha några rena kläedr på jobbet imorrn så fick avstå att åka in till Norrköping idag igen, men den här gången för att se motorcyklar och raggarbilar :P Fick bli en pysseldag hemma istället. Lika bra det, men dom dagarna går alltid för fort! Nu har jag en låång vecka att se framemot. jobb mån-lör och alla dagar heldagar. Wie! Men men, en kraftansträgning innan Sundsvall :)

Och det är väldigt lustigt det här med att känna sig som hemma och så. Trots att jag börjar känna mig mer hemma och hitta bättre, gör fler saker, känner fler osv, så längtar jag bort. Vet inte om det är lägenheten som spökar, Finspång eller hela alltet. Menar att jag trivs i det stora hela rätt bra, men längtar bort. Så jag undrar om det blir nån skillnad oavsett vart jag hamnar sen?

Skulle egentligen skriva mer, men ni ska orka läsa det också så får bli en annan dag, om orken finns. Förresten! Se på SVT 1  på tisdag klockan 21.00, Inför Eurovision då. Dock missat de två första avsnitten. Ni hör att jag tappat kollen helt.. =/ Tur det finns internet :)

Så många själar som fryser
Som borde skratta och le
Så många ögon som lyser
Men som har svårt för att se
Ted Gärdestad - Låt solen värma dig

RSS 2.0