Minneslund/minnesstund

Bestämde mig att åka ner på stan idag. Då kom tanken upp, minneslunden! Jag köpte ju gravljus igår så varför inte åka dit med och sedan ta en promenad in till stan därifrån? Sagt och gjort! Står och väntar på bussen så ringer mamma. Vilken bra idé tycker hon så hon följer med dit.
   Jag kan inte låta bli att tycka om kyrkogårdar. Jo, visst är dom sorliga och säkert riktigt krypande läskiga mitt i natten, men lugnet och atmosfären där.. Jag tänker hela tiden jag borde gå dit oftare. Jag var ju alltid hos mormor och morfar förut, så varför kan jag inte det nu med? Men känns bra att vara där idag iaf som dom ocksåa har ett ljus hos sig, även om det är en dag tidigt.

Stan och förbi Kappahl, mamma ville ha smakråd om en kofta. Hittade en helt annan så nu får hon lämna tillbaka den hon redan köpt. En Linnea kom springades in på Kappahl med när mamma betalade. Det var läängesen.. =/ Men kul att ses iaf, om även för en liten stund! Hoppas på mer tid om två veckor! :)
   Ohlssons tyger för att se ifall dom har broderityg, men hittade en dörrmatta (rena fyndet 49:-!) Och sedan vandra runt tills vi hitta ett tyg.. Blev inte exakt lika, men kan hoppas det blir bra ändå. Känns så surt att ha förstört ett broderi för att man gör fel och får sprätta upp, vilket tar minst lika långt tid som att brodera.. jaja, får se nu hur det blir :)

mat inhandlades och hem. Mamma såg allt som hänt sen senast innan hon får hem till sig, så nu sitter man här igen ;P Men ska försöka se om jag kan få något gjort nu! Varför inte en krans? :)

Ikväll är det Robban Broberg på Tonhallen! Undra om han fortfarande har en blå gitarr?

Och trots det jag skrev igår så kommer jag aldrig ångra något. Inget av större betydelse.. Insåg det redan för många år sedan, att det går inte riktigt. Onödigt över att må dåligt över sånt som är gjort/inte gjort. Vi lever här och nu så go for it! hihi :)

Lookin' back on the things I've done
I was tryin' to be someone
I played my part, and kept you in the dark
Now let me show you the shape of my heart
Backstreet Boys - Shape of my heart

...

Vad gör jag för fel?

Vi håller alla dörrar öppna för nån. Som vi hoppas kanske kommer nån gång (Peter Jöback - Inget vi får vill vi ha kvar) Så sant, men varför ska jag alltid bli så besviken. Jag försökte ju verkligen tänka logiskt. Så bra gick det, tack för den.

Stoppa mig nu innan jag går för långt
Demonerna är ju redan så många

Peter Jöback - Stoppa mig

Pratkalas

Jepp, kalas för pappa ikväll med släkten. Och lika bra att vila öronen medan man kan, för sen lär det bli en hel massa prat. Prat i sig är det ju inget fel, men prata i mun på varandra tror jag är min släkts dolda talang.. eller så dold kanske den inte är. Hur som helst så kommer farmor och farfar hit innan och ska kika på min lägenhet. Ska bli kul att träffa dom igen, för länge sedan nu..

Gick på stan förut idag med Karro. Kul att träffa henne! Gjorde några små ärenden innan hon följde med mig hit till lägenheten :) På bussen träffade vi Anders! Chackad jag blev när jag upptäckte att de var han som stod på navet, trodde inte han hade flyttat tillbaka till stan haha. Men kul att få lite uppdatering om vart gamla klasskompisar tagit vägen och haft för sig! :)

Lunch och nu sitter jag mest och funderar på om jag orkar ta tag i det där med gardiner. Kanske lika bra så blir det ännu finare när det kommer besök :)

En låt med en text som jag tycker är fin. Vet att jag för några år sen totalt fastnade för den.

Don't stop
the sun from shining down on me
'Cause I can't face another day without your smile
And If you take away the loving arms that surround me
Then I might break down and cry just like a child

Backstreet Boys - Like a child

Jobb!

Hade ställt klockan halv nio idag, för tanken var att Kjell-Åke skulle Skjutsa/hjälpa mig lämna tillbaka lite saker på IKEA. Snoozar och ser att jag fått sms, men ögonen vill inte riktigt vakna så vänder på mig, lite med pirr i magen. Klart man hoppas det ska vara något roligt! 
   Klockan ringer igen och lika bra att kolla vem som vill mig något. Stor överraskning! Magnus från Buketten undrar om jag kan jobba idag. Klart kan jag det! Dock blir resan till IKEA inställd, men det finns ju kvar.

Presenten till pappa får vänta tills imorrn, men ska ringa och gratta honom nåt iaf :) Och måste ringa runt till alla små barn i min grupp och säga att det inte är något ikväll för att dom har lov! 

And I know you're afraid (Know your afraid)
To let you're feelings show (feelings show)
And I understand

Backstreet Boys - I'll never break your heart 


Soffan är min, bara min..

Eller på obestämd tid om jag inte känner jag vill köpa den.. Men den står iaf nu bredvid mig, och gör rummet till ett rum :) Känns riktigt mysigt! HAr även fått upp vägghyllorna så fått undan diverse småsaker som laddare, pennor och målarblock m.m m.m. Börjar bli lite ordning här iaf, helt underbart! Och känns ännu mer hemtrevligt nu :)

Annars inte hänt allt för mycket idag. Eller jo, tog en skogspromenad och hittade lite mossa så imorrn ska krans inhandlas. Alltså en sväng på Riviera! Ska även leta present till pappa.. kan bli väldigt mycket svårare.. Varför ska det vara så svårt att köpa till karlar? En bra present till en pappa någon?

Kvällspromenad igår, var riktigt skönt! En del tankar får ut och försvann som tur är. Vill inte jag ska bli rädd för att köra bil igen. En ganska så lång promenad, och gick även uppför Korstabacken! Kände mig duktig när jag kom in igen :) Hör och häpna!
   Ingen vill väl vara ensam när det blir höst, for genom mina tankar igår mer än en gång. Och så rätt. Om det är nån gång man vill ha någon att mysa med i soffan så är det väl nu när det är mörkt och ruggigt ute? Men risken finns det blir nån film i kväll bara för att testa soffan, och för att se mitt senaste tillskott i GAS-samlingen, Träsmak, Skruven är lös och Cyklar. Fast kanske redan skrivit jag köpt den boxen? haha vilken koll (A)

I'm a blond bimbo girl in a fantasy world
Dress me up, make it tight, I'm your dollie
(ken)
You're my doll, rock'n'roll, feel the glamour and pain
Kiss me here, touch me there, hanky panky
Aqua - Barbie Girl


Oväntat!

Såg nyss att från 3 läsare igår (och då har 4 varit högsta på väldigt länge) till tio idag! Vad har hänt? Trevlig överraskning iaf :)

Tänkte egentligen skriva lite om pirret i magen som ibland dyker upp. Är jag helt knäppt när jag känner det för att jag ser på någon film eller som Ensam mamma söker? Eller som läste en kompis blogg, visste vad inlägget handlade om och fick ett glädjepirr för hennes skull :) längtar bara att få känna det för egen del, men ändå känns det lika bra såhär. För kommer jag kunna lita på någon än fullt ut? Fast på sätt och vis gör jag kanske redan det?

Idag blev hallen klar! Äntligen! Plus att jag fått gardinstänger så snart, kasnke ikväll redan, ska gardinerna upp! Vägghyllor ska upp imorrn och fortsätt hålla tummarna för soffan!

Och om ni undrar över texterna jag väljer nu, för att det är lite udda låtar, så är det för jag lyssnar igenom alla cd-skivor jag äger och valt att ta en textrad från en låt från alla. Så nu vet ni lite mer onödigt vetande :)

Firefly come back to me
make the night as bright as day

A-Teens - Firefly

Jobbsök

Är inte det lättaste när det inte finns några jobb att söka. Eller ja, lyckades hitta ett idag att söka iaf :) Alltid nåt!

Och idag ska vi undersöka tvättstugan och se hur det går. Ett litet äventyr såhär på en vanlig måndag. Måste även komma ihåg och ringa min kära syster angående en viss herr pappas present. Han fyller ju år på onsdag så kalas på torsdag! :)

Ikväll kommer pappa hit och ska skruva upp lite saker på väggarna. Hatthylla bland annat. Underbart att kunna få hänga upp jackan nu :P Kommer bli super! även gardinstänger ska upp! Härligt med gardiner med. Ser lite tråkigt ut nu :P

Om jag har tur så får jag soffan imorrn. Pappa var ju sjuk ihelgen så fortfarande sofflös. Men håll tummarna att jag får den nu! 
   Kanske även ska testa gymmet som finns här i huset nån dag iveckan. Vore ju rätt skönt att röra lite på sig. Och mossa ska plockas, måste plockas innan det blir allt för kallt och frost och grejjer... Många måsten för en nästintill arbestslös ;)

Lyssna nu till min sång
du som tycker att livet känns tungt
i en värld där hat och ondska gror.
I en skör melodi lever tonerna i harmoni
sjung den sång, som i ditt hjärta bor.

Arvingarna - Än finns det kärlek

Helgen

Fredagskvällen tillbringades med Therese först på Kermit, då det var kö för att få bord på Bite Line. En sväng på Irish och avslutningsvis på Allstars. Ibland är världen ruskigt liten. Träffade en från florist-klassens expojkvän. En perosn jag hört talas om bra många gånger på skolan, men aldrig sett. Så kommer det fram att det är han vi sitter och pratar med, lite komiskt är det allt :)
   Efter vääldigt mycket velande och fram och tillbaka i tankegångarna slutas kvällen med ett trevligt gäng och tankarna går både högt och lågt fastän klockan är sent/tidigt :)

Gårdagen var den segaste dagen på länge. Handla med mamma, och var där flera svängar och testade även spikmattan och jag somnade nästan. Kanske inte så konstigt med tanke på att sömnen inte var den bästa natten innan. Åt middag här, jag och mamma. Sedan lite Dansbandskamp för att komma i rätt stämning och sen iväg till Folkets Park och lite svängom till Kindbergs! Låter kanske lite speciellt att följa med sin mamma på dans, men det var riktigt trevligt och jag (tror även hon) hade kul :)

Idag en rejäl sovmorron. Och grått hela dan. Gått till förrådet flera gånger om för att lämna diverse grejer och kartonger där så lite tommare här. Även flyttat runt saker som jag vet inte vad. Först spelen där, nej vänta nu, här! Packa upp och packa ner igen. Byta plats och snurra runt. Vet inte om det syns någon större skillnand men det känns skönt iaf :)

Skönt iaf att ha saker att göra, för lite svårt att hålla tankarna i styr. Illa.

Jag tror säkert du sover om nätterna
Men du kanske har drömt som jag
Vaknat upp och sedan mötts av saknaden
Ja, vem vet?
Kanske delar vi samma ensamhet
Arvingarna - Räck mig din hand


Killer Queen

Var och såg det i onsdagskväll. Helt fantastiska var dom! Kan inte vara lätt att härma dom, eller ens likna dom, men det var riktigt bra! Dock läste jag i ST idag (gårdagens tidning) i recensionen att dom spelade The Show must go on. Sov jag under den låten? Vart exakt spelade dom den? Jag kan inte missa den bästa låten, inte på långa vägar. Så frågan är; Var verkligen ST där? Eller gick dom mellan extranumrerna och chansade bara? dåligt enligt mig.

Lite synd det var sittplatser och att vi satt uppe på balkonen. Kändes som det var lite mer drag nere :P Nu fattas det bara nån slags cd med Queen här hemma. Måste införskaffas :)

Förövrigt har jag nu även Träsmak, Cyklar och Skruven är lös till min samling med Galenskaparna och After Shave. Så har en hel massa saker jag måste se nu :)

But life still goes on,
I can't get used to livin' without, livin' without, livin' without you by my side
I don't want to live alone
God knows
I've got to make it on my own
So baby can't you see
I've got to break free
Queen - I want to break free


Så långt bort

men ibland så nära. Aldrig någonsin träffat en människa som berört mig eller kunnat läst så mycket ur mina ögon. På sätt och vis läskigt, men ändå så tryggt. Kan verkligen inte förklara hur. En person som jag önskar kunde vara mycket närmare. Någon jag vet alltid skulle finnas om det vore nåt, ett telefonsamtal bort som inte skulle försvinna för någon flickvän eller jobb eller något.
   Problemet är bara att personen bor i ett annat land allt för långt bort. Minst ett halvår bort. Och vad hinner ändras på ett halvår om man inte har regelbunden kontakt? Hur mycket kommer personen ändras, hur mycket kommer jag ändras? Jag är nog världens knäppaste men jag vill verkligen stå på tågstationen igen och höra dig försöka trösta mig. Helt sjukt hur en människa i en vecka kan på verka en. Saknar dig!

Skit, tur nog att det var längesen det kändes såhär.

Maybe you and I
Could pack our bags and hit the sky
Aerosmith - Fly away from here

Effektiv dag!

Vakna nio, duscha, frukost och allt sånt där som hör mornar till. Går till mamma, lånar hennes bil och åker till Hemköp och köper ingrienserna till kladdkaka och frukost tills imorrn. Hem. Baka, diska, fylla vitrinskåpet och leta fram en nys kartong till julsakerna.
   Mamma kom hit och vi åkte ner på stan. Kika på Fanny (en ruskigt tråkig butik numera enligt mig) och fika på Signes café (tror det heter så). Riktigt mysigt! Nya fika stället? :) Sedan Indiska där mamma köpte gardinger och tittandes på massa mysiga höstkläder! Sedan Lindex och en kosta och två strumpisar rikare och en del pengar fattigare.. Men sånt är livet!

Till Beijer en snabbsväng och snabbt därifrån hem till mig och strax efter kom Sebastian på fika. Lägenheten fick "godkänt" och det blev en trevlig liten pratstund :) Och strax efter han gick kom pappa så de flesta lister är på plats. Dock ingen till toadörrn, men behöver en supertunn dit så det får väl vänta ett tag gissar jag på. Fått spegel och tavlor dit iaf så möblerna kvar ;) Kanske lite fel ordning, men men!

Passade även på att vända sängen och flytta bokhyllan lite så det finns plats för soffan som förhoppningsvis kommer på söndag! Och nu längtar jag bara tills jag kommer till IKEA och får köpa skrivbord, hyllor och gardinstång så det blir mer ordning och mindre saker på golvet!

You think you're in love
Like it's a real sure thing
But every time you fall
You get your ass in a sling
You used to be strong
But now it's ooh baby please
'Cause falling in love is so hard on the knees
Aerosmith - Falling in love (is hard on the knees)

Uppdatering

Nu har Kjell-åke varit här och fixat mitt internet. Tog inte ens tio minuter tror jag innan han löst problemet. Underbart!

Läget med hallen går frammåt också. Bara några lister till golvet vid dörrarna, lite silikon och borrning så är det så klart det kan bli tills jag hittat hallmöbler jag vill ha :) Ska även fixa vitrinskåpet som står där nu. På så sätt kanske jag kan få bort iaf en kartong till! Resten ska ner i källarn och sen kommer det bli tipp-topp! Eller ja, en soffa med kan vara bra ;)

Annars känns det som en hel del att skriva om. Fast några saker jag vill skriva om kan jag nog inte nämna så mycket om utan att det avslöjar för mycket.. Så ni får hålla tillgodo med det ni får:)

Onsdag barngrupp, det kommer gå bra. Dom är nog rätt underbara ändå. Skulle sedan tjuvkika på repet till jubileet, men dom slutade och tog ett långt snack just när jag gick in och satte mig.. Lite typiskt men ska göra nytt försök på torsdag :) Onsdag ska jag se Killer Queen så kommer inte vara där alls, så Oskar får sköta sig själv.

Helgen spenderades på Buketten. Såg massa blommor jag vill ha så får åka dit nåt och "storshoppa" :P

Lördagen blev det firande av Ma som fyllde 20 i fredags :) Veronica, Karro och jag samlades hemma hos henne innan. Lite veligt om vart vi skulle när vi kom ner på stan. Invito, BK och Memento. Det sistnämda ett underbart ställe! Blir absolut fler gånger och gärna tidigare! Dock stängde dom två!! Varför? Fick iaf en skymt av den oehört snygge Mathias Holmgren. Det är något med den karln och hans ögon.. Synd att vi missa hans uppträdande bara =/

Ska försöka göra nån nytta nu :) Behöver inte fördriva hela kvällen här bara för att internet fungerar ;)

If you change your mind
I'm the first in line
Honey, I'm still free
Take a chance on me
If you need me
Let me know
And I'll be around
If you've got no place to go
When you're feeling down
Abba - Take a chance on me

Blommor, blommor

Kan man ha blommor på tapeterna i alla rum? Eller ja, i badrummet kommer det inte bli några. Har fått en rolig idé till köket och frågan är om det går, är värt både pysslet och de dyra tapeterna. Förövrigt finns det nästintill inga snygga tapeter i grönt. Ute tydligen. Ovanligt för att vara mig?

Golvet i hallen blir klart imorrn, min superpappa ska fixa klart det :) Sen lister, hallmöbler och så ska vitrinskåpet flyttas ut dit. Sen är den 100% klar! :) Allt får fixas till veckan, för jag fick extra jobb den här veckan med på Exotic, imorrn och på fredag :)

Och appråpå fredag, då fyller Ma år så utgång trots jobb i helgen ;) Men hon fyller ju bara 20 en gång så! Ska bli så kul att träffa henne igen! Bara det är värt att vara trött ;D

Teatergrupp igen ikväll. Får se hur dom sköter sig nu, lite nervös är jag allt. Igen. Ovanligt? Knappast! Iaf lite övningar i bakfickan och lite att prata om så :) Och Oskar kommer ju också såsmåningom :)

Och jag måste erkänna att jag är lite smått kär i min lägenhet. Den är bra mycket bättre än jag vågat drömma om, trots sina skönhetsfläckar. Var inte hundra på att det var det jag ville göra när jag kom hem från England, men nu känns det så mycket bättre än jag kunde drömma om. Som det var just det som behövdes för att få en guldkant på tillvaron. Att gå vidare. Så nu vill jag så gärna det ska synas att jag mår så mycket bättre, ska få bort det jag lade på mig i somras och ha kläder jag tycker om och trivs i. För hälften av min garderob är ju ändå klänningar så varför inte använda den hälften även till vardags? :)

Nej, nu måste jag hem till mig igen om jag ska hinna göra nån mat och så innan teatern. Och internet kommer nog komma dit snart, så jag kan bli bättre på att skriva och blir mer social på msn ;)

I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror
and bendin' over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
and so I drew a new face and I laughed

Jason Mraz - I'm yours

Flyttat och.. klart?

I lördags kördes allt. Ett lass från pappa, ett från mamma och ett från Cervera. Var lite onödigt med släpvagn, men vet aldrig hur stora paket det kan vara. Nu har jag allt utom en soffa och lite småprylar. Och mat! Visst lite mat har jag, men inte så mycket som man kan önska. Så måste nog åka och storhandla idag om jag får låna en bil :)

I fredags blev det utgång med Gustav och Annica på Open Mind. Hur kul som helst! Lite besviken på att det inte blev så mycket schlager Gustav lovat, men en bra och lyckad kväll ändå! Lite jobbigt att kliva upp nio på morgonen på lördag. Men höll modet uppe och hela dagen kändes lite som julafton fram till två nån gång. Hungrig och trött. Köpte mat på asiat-take away här i Korsta och åt hos mamma. Jag hade ju inte hunnit fått fram ett dugg. Sen sängen i 1½ timme (A) Till lägenheten och fixa och dona med hjälp av mamma som diskerska ;)
   Åkte och hämtade Annica ute i Timrå och vi gjorde oss klara för Aveny. Trodde vi skulle hinna komma in innan halv elva så vi stressade på som några tokar, men fick stå i kö i en halvtimme med några riktigt dryga killar bakom oss. Så gick det med att spara dom pengarna.. Trots att båda undrade lite varför vi gick ut igen så var det en rolig kväll och bandet som spelade var ju inte direkt dåliga.. :)

Sovmorgon på söndag till halv tolv då pappa ringde och väckte mig. Pratade om att köpa golv och börja lägga. Panik över att försöka få tag i Sebastian på bauhaus. En rabatt på 10% är ju ändå nånting :) Väldigt snällt tycker jag att han stannade kvar så jag fick rabatten :)

Hälften av alla kartonger och sopsäckar är uppackade, så ska fortsätta med det idag. Måste få upp alla kläder med. Klänningarna är iaf på plats :) Det viktigaste ;) Två stora tallrikar, så någon middagsbjudning blir det inte än på länge ;P

Nu ska jag försöka ta mig till arbestförmedlingen och lämna in papper och sedan fortsätta städa :)

Adjöken!

När du frågar mig va' kärlek e'
Om den har nån åldersgräns
Svarar jag det betyder ingenting bara vi e' överens
Ted Gärdestad - Kom i min fantasi


Hur många telefonsamtal ska det bli?

Vet inte hur mycket jag suttit vid datorn för att kolla upp diverse saker angående att flytta hemifrån, eller hur många samtal jag ringt till olika föreningar/företag. Adressändring, försäkring, medlemskort HSB, porttelefon osv. Men ändå ser det ljust ut. Allt löser sig sakta men säkert eftersom. Och det känns verkligen som en massa vuxenpoäng allt det här ;)

Tapeterna kom på plats igår iallafall. Både en less pappa och en less Frida kämpade in i det sista. Mest pappa. Fick tapetsera ett hörn under en garderob, min insats ;) Målade innuti städskåpet också, så nu är armarna vita också (A) Dock är det väldigt flammigt så ska se om pappa har en till färgburk jag kan ta och måla en gång till. Annars får jag väl köpa en sån med.. Kan ju vara bra att ha det klart innan det blir för mycket saker där inne.

Imorrn går flyttlasset om ni missat det på något sätt :) Och det känns som dan innan julafton. En förväntasfull nervositet/spänning. Det liksom bubblar i magen av en bra anledning :) Ska bli så kul, men säkert en massa slit med. Och kartonger överallt kan jag tänka mig :P Tur nog är inte förrådet alltför långt borta :) Tror jag. Måste gå en rundtur och hitta alla rum.. Speciellt soprummet, ingen aning om vart man slänger soporna haha :P

And I am finally there
And all the angels they'll be singing
I, la la la I, la la la I, la la la la love this
Jason Mraz - Make it mine


Kladd

Experten på att kladda anmäler sig. Jag vet inte hur jag lyckas, men igår när jag målade slutade det med att jag fick helt vita händer och en del färg i handfatet =/ Fick bort det mesta där men händerna har sina vita fläckar fortfarande (A) Men det är vitt och fint iallafall där det ska nu:) Ikväll kommer sista tapeten på plats och snart kommer även golv. Det blir mörkt golv efter många olika bud. Men eftersom det är svarta konturblommor i tapeten tror jag det blir snyggast med mörkt golv :) Dessutom har pappa nästan en hel kartong jag kan få, så behöver inte köpa lika mycket, fast det var väl nästan det dyraste man kunde hitta (A) Smakar det så kostar det ;)

Första gången som ledare igår. Lite skrämmande att vi ska kunna hålla koll på dom och få en teater utav det. Plus en halvtimme innan på en föreställning på jubileumet.. =/ Måste komma på nåt bra att göra.. Och evelina, du får komma hem snart tycker jag! Nog för att Oskar sköter sig mer än väl, så glad att han kunde ställa upp som vikarie :)

Om bara förskylningen skulle släppa så jag inte skulle känna mig så slut hela tiden. Och imorrn utgång, nån mer som ska ut? :)

Well open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free
look into your heart and you'll find love love love love

Jason Mraz - I'm yours

Man vet aldrig..

vad man hittar i en fläkt eller under en tapet. De första sakerna är på plats, tapeterna är halvvägs uppe och idag ska det målas en del. Provade fläkten (tur det!) och kände röklukt. troligast har de rökt under fläkten, så filtret ska diskas/bytas. Tur jag inte upptäckte det när jag skulle laga mat där =/

Byta tapter i hallen var mer jobb än man kunde tro. Det som var satt så dåligt så fått riva ner dom och ett par till, Men nu är de på gång. Halva kvar och idag ska jag måla garderob och dörrkarmar så det inte ska se gult ut mot mina fina, vita tapeter :) Och det blir svart golv där. Kommer bli jättefint :) I helgen går flyttlasset på allvaroch det kommer bli underbart!

Måste bara hitta en bra försäkring nu. Inte haft en tanke på det. Kanske för att jag inte var hemma så mycket innan jag fick nyckeln (A) Men nu ska det hittas!

Det faller ett regn från himelen
Det är en gåva som ger liv igen
Det kommer en tid i våra liv
Vi måste våga se sanningen

Together - Vänner och fiender

90-tal!

Köpte två cd-skivor i England. Två för 10 pund, fantastiskt! Ena Jason Mraz som fortfarande kostar över 150:- här hemma. Den andra är en samling med fem (!) skivor med det bästa från 90-talet! Deras samlingar är dessutom tio gånger bättre än våra Mr Music. Har ännu inte hunnit lyssna igenom mer än de två första. Än så länge nöjd med mitt fynd :)

Eftersom det är 90-tals låtar så finns det många som spelades på Babylon (90-tals stället vi var ut på). När en låt på cd:n kom högg det till. Inte direkt dåligt sätt, mer sorligt eller hur man kan beskriva det. Samma låt spelades på Babylon och första kvällen där bubblade upp. Jag tror jag har väldigt lätt att bli "förälskad" när jag är ute. Verkligen inte för att jag druckit eller liknande, utan killarna är min drömprins på ett eller annat sätt.
   Som han i England. Helt enkelt en galen kille som i mina ögon såg nästintill perfekt ut och som tyckte om att dansa och inte rädd att visa det. Dessutom spela teater när man dansar, hur underbart är inte det? Spelade väldigt mycket på vad de sjöng i låten och så, superkul! Verkligen inte en kille som här i Sverige skulle ställt sig bakom mig och på så sätt försöka dansa och tafsa på mig. Nej tack! Jag vill se vem det är först och se så han inte är superfull, för då är du ju inget annat än en leksak på sätt och vis.
   Men även underbara kvällar tar slut och det där med "levde lyckligt för alltid" existerar inte. Eller inte än iaf. Och ska jag ge honom mitt nummer? Vad tjänar det till? Maries nummer? Ja, men det kan jag ju inte och han ska gå NU! Men msn, ja, då kan man alltid prata och Marie har ju ändå en dator i England med fungerande internet. Sagt och gjort och ett hejdå som kändes tungt. Men ändå ett litet hopp fanns ju. Men än så länge inget, som vanligt. Låten kommer iallafall alltid finnas kvar som ett litet minne :)

Oh, oh, oh, oh, oh, mysterious girl
I wanna get close to you
Oh, oh, oh, oh, oh, mysterious girl
move your body close to mine
Peter Andre - Mysterious Girl


Egen lägenhet!

Jepp, fick nycklarna idag och ett fint lån.. ;) Men de känns bra! För hur som helst vet jag att jag kan flytta möblerna och sakerna till mamma/pappa och sälja den om jag får för mig att följa min syster i hennes fotspår. Men kommer inte ske före sommaren iaf och det känns riktigt, riktigt bra!

Buktten extra idag. Känns bra! Roligt! Nog för att jag helst vill flytta nu! MEn pappa måste ju ha tid att lägga golv också.. tålamod!

Näe nu ska jag ut och kolla tanklock :P Adjö!

Waking up in the midday sun
What’s to live for?
You could see what I’ve done
Staring at emotion
In the light of day
I was running from the things that you’d say
Mika - We are Golden

Åter hemma igen

Så var den resan slut. Tre städer, fyra musikaler, tre olika hotell, tre nätter utan en säng på tio dagar. En held del hanns med. Två arbetsgivare hörde av sig om jag kunde jobba, så typiskt va?

Landa i Birmingham, åkte direkt till London. Där såg vi Avenue Q, en musikal med handdockor. Låter väl kasnke lite roligt och kanske lite löjligt, men den var så bra! Människorna som höll i dockorna gjorde samma min och rörelser så det blev som en förlängning bara. Såklart blev vi tvunga att se en till musikal i London. Valet föll på Phantom of the Opera. Dels för att det var en av de billigaste och en som jag velat se live sen filmen. Och jag blev absolut inte besviken! Eller lite på Raoul, men han skärpte sig i andra akten och blev känsligare och finare eller hur man kan beskriva det.
   Andra sevärdigheter var Madame Toussoes (?) med en massa kändisar i vax-format :P Lite läskigt hur riktiga dom är dom där dockorna! Sedan Big Ben (som såg mycket mindre ut än jag trodde), Sea Life och se när hajarna fick mat. Tror nog vi såg mer saker, men på utsidan. Stor stad, massa folk och ändå trevligt och mysigt :)

Tredje kvällen efter Phantom så fick vi stressa iväg för att åka nattbuss (nio timmar!) upp till Edingburgh. Spara in pengar på hotell och slösar inte bort en hel dag :) Hittade världens mysigaste hotell granne med busstationen och tio minuter från stan. Kom dit nio på morgonen och dom sa att vi kunde få frukost där gratis och sedan fick vi rummet efter den. Så duscha och sova lite i en säng innan vi gick och utforskade stan.
   Biljetter till The Beuty and the Beast köptes (musikal nummer 3) och en promenad till slottet. Mäktig byggnad. Såg framemot fängelsehålorna, kändes som det kunde vara lite spännande att se, men det var inte så läskigt som jag trodde där nere. Nog för att det lär varit överfullt i hålorna, men de verkade ändå ha de rätt bra för att vara fångar på den tiden. Konungasläkten i Skottland fick en överblick och sedan till kronjuvelerna. Först en lång historia om dom och sedan fick man se dom på riktigt. Helt otroligt vilka saker man har gjort!
   Bortskämd med West End-musikaler blev The beuty.. lite av en besvikelse. Överspelad, men ändå gripande :) Till en pub och sedan sova!

Stadsvandring längs The royal mile med historisk spegling. Riktigt bra guide! Bra, förståelig engelska och inlevelse i de han pratade om. En promenad för att se Greyfriar's Bobby, men även den var mindre än vi trott. Statyn stod även i en korsning så det var itne så speciellt att se honom. En sväng in på kyrkogården där han och hans husse ligger begraven, men inte bredvid varandra. Dumt. En riktigt gammal kyrkogård som påminde massa om den i Phantom. Letade nästan efter rosen ;)
   Lite tid över till shopping och ingen tid att passa så vi hittade några mysiga butiker. Dels två julbutiker. Jag skämtar inte. Enbart julsaker! Underbart! Sedan en maskerad/second hand-butik. Gamla kläder från långt tillbaka fram tills idag och maskerad kläder, tyllkjolar, hattar, handskar.. Allt du kan tänka dig! Jag förälskade mig totalt i den! Hittade också en jättesnygg kjol så ett stort plus! ;)

Nattbuss igen till Sheffield denna gång. Mysigt nog var den sen, så när den kom hade den folk med sig så de hann aldrig städa ur bussen. Det visade sig att något spytt i den på golvet vid ett säte. FY! Riktigt äckligt. En mopp så skulle det vara bra. Jovisst, nån gick på toa så det började lukta därifrån. Framme iaf vid fyra. Taxi till Marie delade lägenhet och hoppa i säng!
   Måndagen blev en rundvandring i hennes nya hemstad och träffade några av hennes jobbkompisar :) Sedan en utekväll. Först en latinsk jazzkväll med nacho-tallrik. Sedan fick vi reda på att det var en drag-queen tävling på en gay-bar så det bar av dit. Dock missade vi själva tävlingen, såg bara när de skulle kora vinnaren. Tre tävlande. En hade inte ens försökt kändes det som och kom på andra plats. Den som kom på tredje var tydligen med på Britan got talent (?). Ettan var riktigt söt, men kunde rakat sig, för det syntes en antydan till skägg :P Och kunde kanske inte direkt sjunga heller, men som sagt söt och bäst av dom tre :)
   Sedan till en 90-tals bar. Så underbart roligt! Och att en helt galen engelsman kom och buggade (vet dom verkligen vad bugg är?!) gjorde inte kvällen värre, men Marie oroligare ;) Helt klart en toppenkväll!

De andra dagarna var lugna och mysiga. Kortspel på pub/café/resturang och lite turer på stan. Andra kvällen blev det fjärde musikalen, Chicago. Bra, men lite för färglös eller hur man kan uttrycka det. Känns som dom kunde gjort lite mer av den, men den var bra! Och tur nog ingen överspelning från nån :) Sedan en drink på ett jättemysigt café-aktig pub.. eller nåt :P

Sista kvällen i Sheffield blev det klättring. Fanns en lokal där med en massa väggar med olika svårighetsgrader. Flera olika färger på en vägg och vissa lutade, andra var uppochner! Han som vi var med (en som jobbar med Marie) klarade flera av de svåraste och flera uppochner! Det var hur kul som helst och tydligen klarade jag några ganska svåra banor som andra som klättrat längre inte klarat (A) hihi :D Måste kolla upp klätterväggar här med.
   Efter det blev de snabbt till Maries rum, duscha, byta om och snygga till sig så utgång igen. ett tag på hennes jobb sedan till Babylon (90-tals baren) igen och dansa natten lång! En rolig kväll igen, verkligen!

en seg och lugn dag med tidningar och kort på resturang för att sedan ta en buss till Birmingham och sova på flygplatsen innan det var dags att säga hejdå till systeryster och åka hem =/ Känns tråkigt att vara hemma igen, men samtidigt så händer de mkt spännande nu framöver med lägenheten :) Och ledare med på teatern!

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
Jason Mraz & Colbie Caillat - Lucky

RSS 2.0