England i sikte!

Ikväll åker jag till Stockholm och sedan vid fem i natt vidare mot Skavsta och Birmingham! Äntligen ska jag träffa min syster och det ska bli så kul! Tio dagar i England och en massa skoj hoppas jag :) Så därför kommer bloggen ha semester uppehåll, fast jag är rätt dålig på att skriva här ändå nu :P

Den 1:a oktober kommer jag hem på kvällen och den 2:a ska jag få nycklarna till lägenheten, sen jobba helgen så lär bli lite tomt här då med.. Men den som väntar på nåt gott...

Hejdå så länge!

so kiss me and smile for me
tell me that you'll wait for me
hold me like you'll never let me go
cause i'm leavin on a jet plane
don't know if i'll be back again
Janis Joplin - Leaving on a jet plane

Äntligen min!

Eller ja, på sätt och vis bara så länge. Den andra oktober ska vi fixa med lån och sånt där och jag får nycklarna! Dock jobbar jag den helgen (4:e och 5:e) så kan inte göra något då, plus att mamma är borta så har två stora grabbar att ta hand om :) Men sen, då minsann! Då ska jag fixa och dona! Först måla/tapetsera och lägga golv (tur att man har hjälp!) i kök och hall och sen flytta in möbler :) Iiih! kan ni förstå? Bo själv i min alldeles egna lilla, söta etta? Heeelt otroligt!

Kattungarna har alla flyttat nu så ikväll när jag kommer till mamma kommer de nog vara lite tomt, men skönt att ha sitt rum för sig själv och ingen illaluktande kattlåda där!

Om jag är seg att skriva här nu är det för jag håller på att kika runt på tapeter och fundera ut hur jag vill ha det och kollar på möbler osv. Kanske även jobbar lite om jag har tur och på måndagkväll åker jag till Stockholm och sen vidare mot Skavsta och England :) Så det kommer bli lite lugnt här framöver :)

Nu rullar livet äntligen på igen och det känns så skönt!

I tried to live alone
But lonely is so lonely you know
So human as I am, I had to give up my defences
So I smiled and tried to mean it
To let myself let go
Mika - Any other world

Nu, snart..

Är den äntligen min :) Men återtkommet mer när allt är skrivet och klart :)

och ja, Emma i Norge, det vore verkligen jättekul att träffa dig! :D Och tack för tipsen :)

Igår kom Pelle och hälsade på :) Riktigt trevligt! Blev en filmkväll med en massa prat. Kul, kul! Körde honom till bussen för nån timme sen, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Och jag vill göra nåt/vara med nån ikväll med. Varför känns det inte lika bra att vara själv en fredag/lördagkväll som en vardagskväll? Det känns som man är så mycket mer ensam då än annars. Många kompisar är i andra städer och pluggar nu, andra jobbar helg och många har annat för sig. Men det känns så tråkigt! Speciellt när ingen alls är hemma. Hur ska det gå att bo själv?

Långa inlägg jag skriver numera :P

Det sägs att det finns alltid nånting bra i det som sker
Och tron är ofta den som ger oss styrka
Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv
När ångesten och ensamheten kommer
Björn Afzelus - Tusen bitar

Tjat!

Om lägenheter nu, jag vet. Men kan inte låta bli! Ska kolla på "den rätte" igen ikväll :) Väntar på att klockan ska gå lite så jag får se lite fotboll, pappa ska komma hem och vi kan åka dit! Sedan kanske lägga bud om känslan från igår håller i sig!

Träffade Evelina idag och börjat spana på manus. Skönt att vi båda hade lite samma idéer om vad vi vill göra med våra femmor :) Ska bara hitta något manus som passar som vi kan lätt skriva om, men det ska nog gå. Vi har ju ändå redan skrivit en hel pjäs.. Nog för att det var med några till, men vi har erfarenhet av det :)

It takes a dream to keep us alive
To keep us moving on
Sebastian - When the night comes falling

Den rätta!

Idag tror jag att jag har hittat den rätta lägeheten för mig :) En etta i Korsta med uteplats och gräsmattan utanför har staket runt så inga våldgäster kan komma in, eller jo, kan kan dom väl, men inte lika troligt! En till visning imorrn, sen ringer jag och lägger bud! Tydligen syntes det på mig att jag tyckte bäst om den här enligt mamma. Jag har nog inget bra pokerfejs direkt ;) Håll tummarna nu för mig, att den blir min!

Och en Emma hade kommenterat om att få haka på till Norge, Är det du Emma som redan är i Norge? :) Ibland är det lite svårt att hålla koll på vilken Emma som kommenterar :P Men absolut enligt mig! Om du står ut med Eurovision i en hel vecka! ;) Vore bara kul :D

Träffade Gustav och fikade idag :) Mysigt! Men vad ska man göra med sitt liv? Just nu är det bara lägenhet i mina tankar, men längre fram? Vad vill man uppnå?

Imorrn till Evelina och planera lite inför vår kommande barngrupp på 18 stycken femmor :) Det ska väl gå fint, men jag är så lite spänd över det. Herregud, en ledare igen! Och teater du dessutom! Bollsporter kan jag ju ändå lite mer om och dom var ju riktigt små dom barnen :P Men jag har alltid Evelina med mig, utom de första veckorna ;) haha!

Om två veckor är jag i England med systeryster! Förstå vad underbart! En systervecka med massor av tok om jag gissar rätt :) Känns riktigt bra om man bara kunde hoppa över den där delen med flyget... Bra tips någon vad man kan göra för att slippa nervositet/rädsla för flyg? Hitills har nervösbabbel varit mitt botemedel tillsammans med tuggummi. En stressboll ska inhandlas också.. Mer tips till när man ska flyga själv?

I'm too young, too afraid of heights to make the jump and fly
The Ark - Let me down gently

Lägenheter!

Varit på banken idag och fått veta att jag får låna till lägenhet så att gå på två visningar idag kändes ännu mer pirrigt och förväntansfullt! Ena bättre än den andra, men hyran några hundra högre, men de får man väl leva med? Två visningar kvar. Får se vad de kan ge :)

Ja! Träffade Pelle på tågstationen i fredags i cirka 20 minuter innan han skulle fortsätta resa vidare hemåt. Så till helgen kanske han kommer upp, vore superskoj för nu var det riktigt längesen vi träffades och umgicks :) Bara försökt hitta nån dag som passat hela sommaren, men inte gått så bra. Alltid nåt som strulat till sig, men hoppas det inte gör det den här gången :)

Pratade igår med en kompis om inställning till folk när man säger hej till dom första gången. Eller ja, vi kom in på det efter uppmuntringsförsök. Jag kläckte ur mig att man kan ju inte se att en person är en idiot innan man sagt hej till dom. Varpå han svarar: "jag har alltid den inställningen." Det väckte en massa frågor.
   Om man ställer in sig på att människor är idioter kanske man inte blir lika sårad lätt? Men finns det ingen risk man behandlar dem som idioter och därav göra dom till sådana?
   Om man vänder på allt, om man ser positivt på personerna man möter. Man kanske släpper in människor lite närmare dig, eller kanske inte nödvändigt. Men får de förtroendet kanske klarar de av det? Min slutsats av det hela, eller kommentar/fråga blev: "Livet är vad man gör det till, så varför inte människorna i det också?" Kanske en liten frågeställare såhär i början av veckan :)

Nu till en låt som är en av dom finaste jag vet, både som engelsk och som svensk jullåt med Jöback. Nu får jag minnen från Gatufesten från iår, underbart! fast samtidigt är den bara så underbar i sig att alla minnen/bilder flödar fritt..

Love is not a victory march
It’s a cold and it’s a broken hallelujah
Rufus Wainwright - Hallelujah

Duktigt Fridolf!

Cyklade, kanske inte allt för länge men tvingade mig själv till en längre runda än vad jag egentligen ville så blev 30 minuter kanske ändå :) Och motvind när man cyklar är väl ändå bland det värsta? Iallafall när den är så starkt så det känns som man står still. Sedan sit-ups, armhävningar och rygglyft! Inte alls så många, mest för att se om jag fortfarande orkar och se om det kommer kkännas nåt imorrn ;) Känns skönt iaf att vara lite duktig :)

Jag är nog lite av en bakåtsträvare i vissa sammanhang. Blogg, Facebook, DVD bland annat. Blogg har jag och blivit vän med nu, Facebook återstår att se, DVD älskar jag! Kom ihåg när det var nytt och jag vägrade, ville absolut inte ha. Men herregud, hur mycket bättre är det inte än video?En ytterst fiffig uppfinning :) Jag lär mig tycka om nya saker jag med, men det tar bara lite längre tid..

Nu ska jag försöka fortsätta vara duktig och få tag på Veronica, kolla resor till Grythyttan, leta jobb och lägenhet. Fast insett om jag ska hälsa på alla vänner långt bort i Sverige så får nog lägenheten vänta till våren. Så blir jag ändå lite fri att kunna resa som jag vill i höst/vinter :)
   Och Gustav, jag hoppas för allt i världen att du inte glömt bort eller ändrat dig om Norge i maj. För det borde också kollas upp snart om dom släppt biljetter osv. :)

Men när du frågar mig vad sanning e'
Om jag sagt dig sanningen
Så vet jag inte för den ändrar sig och ändrar sig igen
Ted Gärdestad - Kom i min fantasi


Slutet på Snacks

Ja Gustav, eller nästan en hästsvans. Lockat och utsläppt över ena axeln. Hårnålar istället för snodd. Nöjd för att ha gjort de själv (A) :)

Sista dan på Exotic idag så hoppas man kan få nån strödag framöver, och att det kan bli nåt i Härnösand med godisplock :) (Håller tummarna!) I helgen Buketten... Känns som en evighet sen jag var där sist :P Men ska väl gå bra :)

Lägenheten var för mycket jobb med, och första intrycket var nej så det är inte bra :P Hittade en i Skönsberg, men den var tydligen redan såld så jakten går vidare för jag står inte ut med att bo hemma och på två ställen mycket längre.. Och det är inte för att jag inte tycker om mina föräldrar,  men lite less kan man bli på dom ibland ändå.

Annars har jag väl inte så mycket mer roligt att skriva.. Eller jo, alla kissekatt ungarna är tingade nu! Eller ja, Labans "hem" har vi inte träffat än, men får det godkänt så har alla hem! Så på fredag åker Lukas, sen försvinner dom en efter en.. HUva, va tomt det kommer bli. Fast samtidigt lite skönt, det erkänner jag. Testa själv att ha fem katter i en trea ;)

Tjolahopp!

I know that life is very bad
When you're picking up the pieces
Of what you had
And people say:
I want you, I want you, I want you!
Yeah, they want you all right
- But just for a while
But hang on in there
And you’ll pull it through
’Cause I believe in you, I do
And there’s a reason why I do
The Ark - Vendelay

Lite tid över

Och nu fungerar datorn igen.. Konstigt, konstigt. Kanske bara var en tillfällig förkylning ;)

Utbytet får nog inte så mycket mer plats än att det var oehört kul som jag skrev sist. Som alltid ville jag inte att veckan skulle ta slut. Nu håller jag tummarna på att jag får åka till Bulgarien nästa sommar, fast det är väl inte så troligt då jag haft mina utbyten redan + att jag håller på att bli för gammal.. =/ Kan hoppas det är ett "äldre" utbyte så jag kan få chansen ändå :) Annars får vi hoppas på att det blir Ungern istället, till Balaton-sjön :)

Utgång i lördags med Veronica, Karro och två av Karros kompisar, vilken en av dom börjat bli min kompis också :) Måste få skryta lite och säga att jag för en gångs skull verkligen trivdes med hur jag såg ut, tihi. Och gustav, jag kan ha "din" frisyr du alltid tjatat om nu, om du nu kommer ihåg vad de är :P Men totalt en rolig kväll, men emma (glömde/hann inte skriva det här i förra inlägget) du saknas här hemma också! Som sagt roligt ändå, även fast några gick hem lite tidigare.. Det kan ibland förstöra en bra stämning.

Nej, nu måste jag komma på vad jag vill göra med dagen. Känns så svårt när alla man brukar höra av sig till inte bor kvar i stan/jobbar/pluggar.. Så känns inte alltför kul nu när det är sista veckan för Exotic och att jag sedan bara jobbar varannan helg... Lite lätt rastlöshet.. Får säga till Magnus att jag framöver kan jobba mycket mer än jag kunnat hitills så får vi hoppas på att det kan ge nån extra dag här och där :) Och har ni en tråkig dag, hör gärna av er :)

Well the phone don't ring 'cause my friends ain't home
I'm tired of being all alone.
Got the TV on 'cause the radio's playing
Songs that remind me of you...
Bryan Adams & Melanie C - When you're gone


PS. Imorrn ska jag kolla på lägenhet!

RSS 2.0