Torsdag

En dag jag varit duktig. Städat, handlat och åkte ner på stan för att i stort sett tvärvända.. Suck, vilka knepiga påhitt vissa ska ha.. Jaja, nytt försök imorrn :) Ska ändå upp imorrn vid sju och ha tvättstugan, vad säger ni om de va? ;) Känner mig då rätt så duktig och i brist på andra tider och ett måste att tvätta arbetskläder så vad gör man? Måste ju ändå ner på stan tidigt imorrn..

Kvällen tillbringades hos mamma och Kjell-Åke med att leta fram dukar, juldukar och julsaker som är mina.. Jag trodde de mesta var hos pappa och numera hemma hos mig, men ack så fel man kan ta.. Tre påsar och en julby lyckades jag plocka ihop.. Haha, helt otroligt, men sakerna verkar aldrig ta slut! Så satt upp gardiner i köket nu, jul såklart! Och eftersom jag jobbar i helgen så ska adventssaker upp och julen börja lite i smyg.. Inget jag tackar nej till!

Och lite seg att uppdatera numera, jag vet. Dels för att jag inte riktigt känner för att sitta vid datorn längre + att jag inte är hemma lika mycket längre heller.. Men jag skriver när jag har tid och lust :)

Som sagt imorrn är de tvättstuga och stan en kort sväng, sen mer städning (putsa speglar osv.) och plocka fram advent, sen ska jag på nåt sätt få pappas bil (han ska bort i helgen) sen barnvakt hihi :)

Jobb i helgen är de som gäller. Öppet 10-20 på lördagar nu så ska bli spännande att jobba riktigt lååånga dagar.. Plus löningshelg.. Spännande som sagt ;) En försmak på julruschen misstänkter jag.. Får bara hålla tummarna att kortläsarn funkar som den ska bara!

En pojke reser till månen
En annan, siktar mot solen
En tredje, kommer aldrig iväg
Han viskar: När natten faller,
och du, känner dig frusen,
då lever, då finns jag här för dig

Gyllene Tider - Det är över nu

Snö försvunnen..

Någon som sett snön? På söndag är det första advent och borde vi då inte ha iaf lite vitt på backen så julstämningen sprider sig? Hörde några prata julmusik idag, så fick enorm julkänsla när jag stod och plockade cyklamen.. Snart ska julkartongen hämtas och ljusstakar och adventsstjärnor upp! Myspys!

Jobbat lördag, söndag och idag! Känns bra och roligt att få jobba en dag extra :) Trivs bra där nu, väldigt mycket tack vare arbetskamraterna! Jobbade ju inte "min" helg nu så roligt att jobba med de andra lite också :) Och tomtar.. hur fint är det inte med dessa tomtar! Och fluffiga, vita julgranar.. känns som den minsta skulle trivas bra här hemma hos mig, men skulle vilja veta priset på den först.. Måste nog julhandla lite snart, innan jullängtan tar över helt så jag blir galen ;)

För övrigt känns det inte lika grått ute längre, även fast snön lyser med sin frånvaro.. Inte så konstigt kanske när det finns människor runt omkring som lyser upp den istället :) Det är nog såhär livet ska vara.. Kunna njuta av varje stund för sin egna lilla skönhet :) hur allt kan ändras som.. :)

Det ska va' gôtt å leva
Annars kan det kvitta
Fint å leva
Annars kan det kvitta
Lätt å leva
Annars kan det kvitta
Spring inte runt och vela
Då sabbar du det hela
Spring inte runt och veva
Det ska va' gôtt, gôtt, gôtt
Gôtt å leva!

Galenskaparna & After Shave - Gôtt å leva

Höstmys

Idag har varit en väldigt slapp dag. Nog för att jag haft tvättstugan och ringt syster. Har ändå större delen av dagen suttit i soffan och tittat på tv, läst (När jag hör din röst) och broderat. Gör nu ett nytt försök på ett broderi som förut gått åt skogen för jag gjort fel och den svarta tråden syntes på vita tyget.. Men nu går det bättre och kommit längre, men broderiet blir större, för exakt samma tyg fanns inte..

Igår innan jag gick och lade mig så fick jag massa att fundera på, och det värsta är att det inte är något konkret utan antydningar så jag blir galen. Dock lugnade systeryster mig lite när jag pratade med henne. Vad skulle man göra utan en klok storasyster? :)

Men kanske dags att tänka på matfrågan.. Se vad man kan sno ihop idag :)

When the rainy days are dying
Gotta keep on, keep on trying
All the bees and birds are flying

Five - Keep on Movin'

Onsdag

Vaknade strax efter fem idag.. Eller blev väckt. Fy, vad det är tidigt! Mår inte särskillt bra då.. Men somnade igen vid sju och sov ändå till halv tolv! Så trött trodde jag knappast att jag var, men sömnen kanske inte varit den bästa senaste tiden och inget dåligt i det för en gångs skull! Nu kan jag inte låta bli att längta lite till fredag.. :)

Och såklart, bara för att jag fick byta hela helgen förra veckan till den här veckan istället så ska Ma komma hem.. Såklart ska det där aldrig slå fel.. Men förhoppningsvis så hinner jag träffa henne lite ändå :) Som inflyttningsfest hos Karro :)

ikväll teater med barnen igen. Och nu när vi inte har nåt att repa så måste vi planera lite mer vad vi ska göra. Och nåt ska vi nog kunna få till. Några bra övningar kan vi nog ha i bakfickan :)

Och kanske ska ta och göra klar min dörrkrans, så jag har nåt på dörren till julen :) Inte allt för mycket annars för mig idag. Men rätt skönt ändå att vara hemma ett tag, det måste erkännas :)

I can't believe it
I don't know where to start
No baby
So many questions
Deep inside my heart
you know that

Five - Until time is through

Ännu en helg..

..som passerat. Barngruppen uppträde på Tonhallen innan Jubileumsshowen och dom var så duktiga! Blir lite stolt, så insett varför man är ledare. Dom gör intryck dom små barnen (fast dom vill inte bli kallade små direkt.. ) :) Sedan såg jag showen för andra gången. Lika bra, men såg slagsmålen bättre uppifrån balkongen än från andra raden från scen..
   Hem och äta lite innan jag mötte Andreas och hans kompis Theo på stan. Till Open Mind! Trevligt, men det är lite svårt att inte dansa när musiken bjuder upp till det :)

lördagen tillbringades till viss del i Njurunda kyrka där lilla Erik Sixten döptes :) Andra kusinbarnet i den familjen och på pappas sida. Otroligt hur stor en släkt kan bli.. Men lite mysigt är det allt med småbarn :)
   Till Tonhallen igen för att träffa Linnea och även Sofia som överraskade med sin närvaro! Kändes som förut med LRG. Usch vad jag saknar oss.. (lät inte klokt det där..) Vill göra en till Hur gick det egentligen till?. Vad säger ni? :)
   Skjuts och en tv-kväll väntade. Såg Jeff Dunham, buktalare. Riktigt bra sådan så om ni inte sett honom så rekommenderar jag det!

Söndagen tillbringades inomhus med ännu mer tv och film. Slödag så det bara skrek om det, men mysigt med sånna dagar med :)

Idag blev de en sväng på stan. Lämnade tillbaka en klänning jag köpte när jag och mamma var där i fredags. Jättefin, men inte jag så kändes inte som jag kommer använda den så mycket.. Måste ju försök spara lite iaf om jag kan ;) Fast la undan en kjl på Indiska istället (A) haha får se hur de går med de där sparandet..

Just nu väntar jag på att en kladdkaka ska bli klar och att en viss person ska sluta :)

Men tomheten
Fylls upp igen
Och styrkan kommer tillbaks
Emil Sigfridson - Tillbaka till igår


Lysande frånvaro

Blivit lite dator för min del på sista tiden, så alltså dåligt med skrivande här. Men sånt man får ta när man är arbetslös och har mycket fritid? Den där fritiden försvinner vääldigt överraskande fort. Det är ett konstigt fenomen tiden..

Tycker jag har massor att göra, men ändå blir inget gjort. Nog för jag haft en del med teater, middagar, jobb på kvällarna och dagarna har också lyckats fyllas igen med något. Och det är verkligen inget negativt! Ska bara försöka på bästa sätt att vrida och vända på varje minut så den blir längre :)

Förövrigt är allt uppochner. Och tycker det borde synas, men kanske bara är så att det inte märks alls? Kanske lika bra det, än så länge..

Just like a knight in shining armor
From a long time ago
Just in time I'll save the day
Take you to my castle far away

Chicago - Glory of love

Farsdag

Tre timmar på Riviera. Inte många kunder, men mysigt.Tiden gick fort trots saknanden av kunderna. En liten bukett fick jag med mig, sen till farmor och farfar. Fika och middag. Och prat! Men roligt att träffa släkten. Fick lite smarta tips när jag ska måla köket med :)
   Pappa fick sina efterlängtade gardiner, äntligen! Var väl minst ett år sen han skulle fått dom senast.. haha! Sen hem till tv:n och fastnade såklart vid datorn efter. Men så är det. Så lätt att fastna.. (A)

Ikväll ska mamma och Kjell-Åke förbi på middag. Hittade recept bak på en dippmix-påse. Spännande att testa :)

Imorrn måste jag förbi arbetsförmedlingen och lämna in papper och sen Riviera i två timmar för lite jobb. Känns lite udda att börja jobba när alla andra slutar, men två timmar är ändå alltid två timmar :)

i'm just a guy - i'm just me
i'm happy with my feet up on the table
in front of my tv we're world's apart
we're night and day
she's dinner by candle light
i'm just a take-a-way

Baryan Adams - She's A Little Too Good For Me

Inflyttningsfest

i en ganska liten och lugn skala. Så länge vi var här.. Stressade hem från jobbet, stressade med maten (Donken med Annica..) och sedan hem. Då ringer Evelina (som aldrig brukar vara tidig?!) och vill komma in.. Dom (Evelina och Carro) får dock vänta, för porttelefonen verkade vara urfunktion igår, typiskt!

Sedan rullar det in folk, men inte så många. De tre plus Anders, Gustav, Jocke och Anton. En snabb stylingakut för mig och Annica som båda hade jobbkläder när alla kom. Sedan sitta ner och umgås. Som sagt, lugnt och otroligt kul! 

Vid tolv vill vi ner på stna så snälla Jocke skjutsar oss för att sedan åka hem. Se om våra "småttingar" kommer in på Memento, icke! Allstars? Inte Anton.. Han övertygar oss att det är okej så säger hejdå till honom och Anders där. Lite folk, så känns lite halvtråkigt. Dansgolvet är dött utom två personer.. Kul? Knappast. Jag vet inte riktigt när eller hur, men vips så blev ändå stämningen mer på topp och dansgolvet dansbart!

Efter en rolig och annorlunda kväll, mycket glädje tack vare mina underbara vänner så blev det alldeles för lite sömn, så jag är i stort sett en sömngångare känns det som.. (A) Men klart värt det!
   Och allt löser sig till slut ska du se :)

You should never try to change me
I can't be nobody else
And I like the way I am

Britney Spears - What u see (is what u get)


Mail som muntrar upp

Fått ett mail från mamma. Ett uppmuntrande kedjemail :) Massa söta bilder på små bäbisar och det avslutas med en bra text som jag tycker fler borde få läsa så här är den:

Livet är kort! Bryt reglerna! Förlåt snabbt! Kyss långsamt!
Älska sant, Skratta okontrollerat
Och ångra aldrig något som fått dig att le!

Tapetbekymmer

Har sagt ändå sen jag var liten att jag vill ha ett grönt kök och den viljan finns kvar. Så när jag äntligen kan göra ett kök som jag själv känner för, vart finns då alla fina, gröna kökstapeter? Har snart varit på varenda affär som säljer tapeter tror jag.. De ändå jag hittar som jag tycker någorlunda om är svindyra och inte värd det priset.. Så snart blir de till att ta fram färgburken och måla för glatta livet.. För två färger blandat (grönt ovh blått) ser inte allt för bra ut ;) Näe, nåt måste göras där inne!

Ikväll haft barngruppen första gången med Evelina. Repat lite inför 30-års jubileumet. Dom är så duktiga dom där små (oftast) söta ungarna :) Ska nog gå riktigt bra det där, trots tidsbrist! Och skönt att ha Evelina hemma så att det liksom är den "rätta" ledaren med mig :P

Imorrn ska jag storshoppa med mamma. Eller hoppas de blir en storshopping. Ska hitta blommor, diskställ och lite annat smått och gott som saknas här hemma :) Ska bli kul! Uppdatering om detta kommer säkert imorrn ;P

Och det är så konstigt. Jag trodde allt skulle malas och tära på mig något enormt, men inte alls. konsigt..

Sometimes I run
Sometimes I hide
Sometimes I'm scared of you
But all I really want is to hold you tight
Britney Spears - Sometimes


Hos frisörn

Hos Mia och klippte mig. Och återigen tas julhelgen för drygt 20 år sen upp. "Tänk om det hade blivit förlossning i sterilen då". Undra hur många gånger jag hört det? Förklaring? Min mamma jobbade med Mia julen innan jag föddes och Mia var så orolig att jag skulle komma då, för tydligen var mamma rejält tjock då :P Historien om min "första" jul.
   Bara toppning, men hon gör sig för och lockar till det lite så jag ska vänja mig med hur det känns att ha lockar, för enligt Mia ska jag permanenta mig nästa vår eller innan jag fyller år om de blir så som jag vill då :) Så ska filura lite på det :)

Kanske Göteborg med i slutet av januari? Känns vääldigt lockande! Och nu har jag fått schema över jul på Riviera, så det plus Buketten i December kommer nog ge en rätt så fin lön. Iih, jul! Längtar något enormt insåg jag på en prommis till Hemköp. Bara en månad kvar, sen ska julkartongen fram, julcd:n på och tomtarna upp!

Näe, ska försöka göra klar mammas vääldigt försenade julklapp nu. Nån gång ska den väl ändå bli klar..

Hejhopp!

Maybe I'd fight it if I could
It hurts so bad, but feels so good
She opens up just like a rose to me
When she's close to me
Anything she asked me to, I would

Backstreet Boys - Helpless when she smiles

Helgen som gått

Fredagskvällen tillbringades på Tonhallen i sällskap med mamma, Kjell-Åke och Robban Broberg. Hde förväntat mig att han skulle studsa in på scenen. Men in kommer en snart 70-årig karl lite hasandes. Såklart stod en blå gitarr på scenen och väntade på mannen i röd piké, men lite besvikelse smög sig fram. Hade inte räknat med att han skulle ha blivit gammal, även om han också bara är mänsklig. Trots detta så bjöd han på en otroligt framförande. Har trots allt bara lyssnat på ett band med honom och många låtar var okända, men jag satt ändå i stolen och njöt av att få se den person som enligt mig är lika bra som Claes Eriksson att vända och vrida på ord.
   Finurliga texter fick mig att le och skratta med resten av publiken, men när det kom till Jag älskar dig ditt helvete var det inte långt bort till tårarna. Längre version än jag hört förut och närmare än jag trodde. Men absoluta favoriten är nog ändå Båtlåt om det nu är så den heter. Finurlig är verkligen bara förnamnet på den låten!

Lördag och söndag = jobb. Hemma på Halloween. Eller åt middag hos mamma och såg på Band of Brothers och var helt slut efter en körig dag med mer kunder än jag är van vid på Buketten. Hela kroppen var helt slut. 

Söndagskvällarna är inte längre lika tråkiga och sorliga som förut. De har blivit mina stora tv-kvällar. 19.00 Top Model, 20.00 Ensam mamma söker och har man tur så är det nån bra film 21.00, som igår. Djävulen bär prada.. kanske inte den bästa jag sett, men lite underhållande..

Idag vaknade jag nio, åt frukost, duscha, diska, gick till mamma och tod bilen och handla lite. Hem med maten, till mamma med bilen och mjölk. Hem, lunch och bakning. Nu väntat jag på att kladdkakan ska bli klar och att Evelina ska komma förbi :) Inte sett henne på massa veckor och nu lär hon ju vara brun ockås.. blä :P Så måste vi planera lite teater :)

Life goes on as it never ends
Eyes of stone observe the trends
Backstreet Boys - Show me the meaning of being lonely


RSS 2.0